• Pregleda: 1529

Kolektivno učlanjivanje srednjoškolaca u biblioteku

Više od 150 učenika muzičke škole u Subotici učlanjeno je u Gradsku biblioteku, na dan pred državni praznik Sretenje, koji se obeležava kao dan kada se poklanja knjiga.
Kolektivno učlanjivanje srednjoškolaca u biblioteku

Muzička škola je prva koja je kolektivno učlanila svoje učenike u biblioteku gde trenutno ima oko 300 hiljada knjiga, od kojih su mnoge muzički, odnosno notni zapisi.

Povodom koletivnog učlanjenja učenika Muzičke škole u Gradsku biblioteku, koja će im biti od velikog značaja u daljem školovanju, učenici su pripremili kratak muzički program i pokazali ono što oni najbolje rade i za šta se školuju. 

Po rečima direktorka Gradske biblioteke u njihovom zavičajnom odeljenju postoji širok spektar muzičkih knjiga, odnosno muzičkih zapisa. Takođe, u biblioteci se nalaze i zapisi koji se tiču istorije Muzičke škole, ali i razne druge knjige koje nisu vezane za muziku, a mogu da zainteresuju učenike muzičke škole.

Muzička škola je prva kolektivno učlanila svoje učenike u Gradsku biblioteku, a cilj biblioteke je da to uskoro urade i druge škole. Na taj način svim srednjoškolcima biće dostupne knjige i informacije koje poseduje bliblioteka u Subotici. Do kraja kampanje koju organizuje biblioteka, a koja se tiče promovisanja knjige i čitanja, trebalo bi svi srednjoškolci da budu članovi Gradske biblioteke.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

1
hej Odgovori
i svi su platili po 300 din ,ako nije tako onda recite,mozda gresim
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.