Komentara: 20
Pregleda: 23512

Kod 30 migranata u Subotici registrovane telesne vaši

03.11.2016. u 16:36h
Izvor: Blic
U Prihvatnom centru za migrante u Subotici kod grupe migranata pronađene su telesne vaši, potvrđeno je "Blicu".
Kod 30 migranata u Subotici registrovane telesne vaši

U Centru boravi oko 140 izbeglica a telesne vaši koje mogu biti prenosioci opasnih zaraznih bolesti ima oko 30 migranata.

- Kao i u ostalim centrima za migrante, jer oni idu od jednog do drugom mesta i u Subotici ih ima oko tridesetak. Sa njima se postupa po merama Batuta i situacija je pod kontrolom – rečeno je "Blicu".

Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" saopštio je u ponedeljak da su kod izbeglica u prihvatilištima u Šidu, Subotici, Beogradu i Preševu pronađene telesne vaši, poznate po tome što u sebi nose bakteriju izazivača pegavog tifusa rikeciju provazeki. Prema rečima epidemiologa, situacija nije toliko alarmantna sve dok se ne pojavi prvi oboleli od te bolesti, koji bi bio izvor infekcije preko telesnih vaši.

Zbog toga se već sprovode preventivne i protivepidemijske mere u prihvatilištima, kako bi se pregledali migranti i sprečio rizik od širenja zaraze.

Kako je saopštio "Batut", u sprovođenje preventivnih mera uključeni su Ministarstvo zdravlja, Komesarijat za izbeglice i lokalne zdravstvene ustanove u mestima gde je registrovana pojava telesnih vaši među migrantima.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 23512

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

prihvatilište za migrante

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.