Komentara: 14
Pregleda: 11720

Ko to tamo čuči iza žbuna?

27.06.2012. u 00:33h
Svedoci smo da Internet komunikacija iz dana u dan podiže nivo interakcije među korisnicima, što preko društvenih mreža ili web portala kao što je naš, gde se formiraju određene interesne grupe - posetioci sa sličnim interesovanjima, i naravno onih koji im "kontriraju" suprotstavljajući mišljenja do određenog nivoa verbalne agresije.
Ko to tamo čuči iza žbuna?

Internet je danas postao mesto slobodnog izražavanja (uslovno rečeno) i deljenja širokog spektra informacija.

Kod društvenih mreža sa jedne strane postoje recimo tzv. FAN stranice, posvećene konkretno i ciljano nekoj osobi, grupi ili udruženju, pa onda stranice vezane za sport, religiju, tračarenje i razne društvene pojave pa čak i neke izmišljene fenomene. Širok je dijapazon mogućnosti koje nude društvene mreže, od zabave, preko edukacije, povezivanja, deljenja multimedijalnog sadržaja pa sve do raznoraznog informisanja o privatnim i javnim aktivnostima pojedinaca i grupa.

Ono što bismo izdvojili ovom prilikom, a što je ujedno bio i "okidač" za ovu temu je u kontekstu sa ovom pričom o interakciji korisnika Interneta - dovitljivost naših sugrađana na društvenoj mreži Facebook koji su samoinicijativno osnovali grupu "Saobraćajne patrole u Subotici" koja je zatvorenog tipa (članstva se odobravaju individualno) i koja je po svojoj tematici specifična - u njoj se Subotičani međusobno obaveštavaju o pozicijama u Subotici i okolini na kojima se trenutno nalaze saobraćajne patrole, 24 časa dnevno, a uvidom u poslednja 2 dana "dojavljivanja" ovo je poprilično ažurna i pretpostavljamo korisna grupa.

Osnivači grupe su NN lica, stranica je informativnog karaktera i po našim saznanjima nije ništa protivzakonito, pogotovo ne u okvirima Internet komunikacije. Ova grupa trenutno broji nešto jače od 600 članova i verujemo da će im ova vest malo podići popularnost.


Vozite bezbedno i u skladu sa saobraćajnim propisima

Iako smo ovim tekstom želeli da pohvalimo dovitljivost naših sugrađana, nikako ne podržavamo kršenje Zakona i saobraćajnih propisa.

Apelujemo na sugrađane da uvek i svuda poštuju propise i voze u skladu sa uslovima i ograničenjima. Saobraćajna policija je tu da reguliše saobraćaj i po potrebi deluje represivno prema prekršiocima, to je njihov posao a naša potreba je da stignemo bezbedno od tačke A do tačke B. Savesno i odgovorno učešće u saobraćaju podiže bezbednost i smanjuje mogućnost nesrećnih situacija i to je ono što mora da bude interes svih nas.

Ko to tamo čuči iza žbuna?

Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 11720
Povezane teme

saobraćajna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.