Komentara: 51
Pregleda: 6469

Ko (ne) poštuje predloge Gradskog veća?

22.10.2013. u 17:28h
Izvor: RTV Yueco
Upravni odbor Javnog komunalnog preduzeća “Pogrebno” nije prihvatio predlog Gradskog veća da smanji platu direktorki.Članovi Upravnog odbora smatraju da predlog nije po zakonu.
Ko (ne) poštuje predloge Gradskog veća?

Upravni odbori svih drugih javnih i javno-komunalnih preduzeća usvojili su predlog da zarade direktora budu od 10 do 20 procenata manje od plate gradonačelnika. Upravni odbor preduzeća “Palić Ludaš” nije smanjio platu direktoru jer iznosi 88.000 dinara, dok je direktoru Zavoda za urbanizam plata smanjena za 15 odsto, a direktorki Direkciji za izgradnju grada za 10 odsto. Gradonačelnik je svoju platu smanjio za 45.000 dinara i sada iznosi 120.000 dinara.

Građani su saglasni da plate direktora treba da se smanje, jer je država u krizi. Anketirani Subotičani objašnjavaju da baš ne vide “plodove rada” u gradu pojedinih preduzeća, a direktori imaju veće plate od 100.000 dinara.

Direktorka “Pogrebnog” objašnjava da radi dva posla, kao direktor preduzeća i pravnica. Plata direktorke iznosi 119.000 dinara.

Nakon umanjenja plate gradskim funkcionerima, gradonačelnik Subotice Modest Dulić inicirao je ograničenje plata direktorima javnih i javno-komunalnih preduzeća, radi ostvarivanja uštede u njihovim budžetima. Nakon postupanja po preporuci iz pomenutog zaključka, javna i javno-komunalna preduzeća su izvršila usklađivanje zarada ostalih rukovodilaca u preduzećima sa zaradom direktora. Inače, Gradsko veće usvaja i predlaže planove javnih komunalnih preduzeća na usvajanje Skupštini grada, tako da postoje mehanizmi sa kojima bi mogli biti “kažnjeni” svi oni koji ne poštuju predloge i preporuke Gradskog veća. Sa merama štednje Vlade Srbije uskoro će plate direktorima biti ponovo smanjene.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 51
Pregleda: 6469

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.