Komentara: 1
Pregleda: 3858

Književno veče u "Krupari" - gost Ljubivoje Ršumović

26.01.2024. u 14:19h
Izvor: Subotica.com
Uz njega su mnoge generacije odrastale, pamte ga po edukativnim druženjima sa mladima, povezivanjem dece sa knjigama, sa prirodom, sa životinjama, kao tvorca brojnih književnih dela za pretežno za mlađi naraštaj. Ljubivoje Ršumović duboko je zagazio u devetu deceniju života, ali i dalje jakog duha, oštre misli, za sve koji žele uživo da ga vide, pozdrave - Bačko Dušanovo u nedelju je prilika za tako nešto.
Književno veče u "Krupari" - gost Ljubivoje Ršumović

Ljubivoje Ršumović (84) je srpski književnik i pesnik, istaknuti dečji pisac, autor dečjih emisija „Fazoni i fore“, „Dvogled”, „Hiljadu zašto“ i drugih. Napisao je preko 90 knjiga, uglavnom za decu. Dobitinik je više od 50 nagrada za razne doprinose, najviše iz oblasti kulturnog stvaralaštva. Zadržao je svoju slavu u eri Raše Popova, Branka Kockice, Minje Subote i drugih kolega koji su se ponajviše obraćali deci.

- Dečja poezija Ljubivoja Ršumovića po mnogo čemu je osobena. Moderna po duhu i izrazu, ona je istovremeno duboko uronjena u dobru tradiciju srpske književnosti za decu. Duhovito i prijateljski Ršumović mladim sagovornicima prikazuje jedan živi, aktivan kosmos nastanjen ljudima, životinjama i stvarima podjednako obdarenim i sposobnim da govore o sebi i drugima, o ljubavi, drugarstvu, razumevanju i nerazumevanju, raznim ovozemaljskim čudesima koja se skrivaju u svakodnevici, u naizgled običnim trenucima našeg života - poručio je pisac Filip David.

Dečji pesnik Duško Radović  nadovezao se davne 1986. godine na Ršumovićeva dela konstatujući da je jedan ciklus poezije za decu završen, i to slavno. Od Zmaja do Ršumovića. Novi ciklus počeo je od Ršumovića a završiće se sa pesnicima koji još nisu rođeni.

Popularni Ršum ove nedelje, 28. januara, biće gost književne tribine koju više od blizu deceniju i po vodi pesnk Đorđe Kuburić, koji je ujedno biti i moderator ovih susreta.

Književno veče će biti održano u Bačkom Dušanovu, u restoranu "Krupara", od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 dan
Komentara: 1
Pregleda: 3858
Povezane teme

književno veče

restoran krupara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.