Komentara: 0
Pregleda: 1327

Klizanje: Leona Rogić srebrna na takmičenju u Rumuniji

09.01.2018. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
Leona Rogić, klizačica Spartaka, osvojila je srebrnu medalju na takmičenju u Rumuniji. Mlada reprezentativka Srbije je i pored određenih zdravstvenih problema uspela da napravi lep rezultat.
Klizanje: Leona Rogić srebrna na takmičenju u Rumuniji

Od 4. do 7. januara u rumunskom gradu Otopeni, nedaleko od Bukurešta, održano je međunarodno takmičenje u klizanju "Edusport trophy 2018" - pojedinačno i u parovima, za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore. U klasi juniora nastupila je Leona Rogić, članica Klizačkog kluba "Spartak", koja je je ovom prilikom osvojila srebrnu medalju. Prva međunarodna medalja za Srbiju u umetničkom klizanju u 2018. godini sija zlatnim sjajem, jer je osvojena samo par dana posle preležanog stomačnog virusa i visoke temperature.

Međunarodno takmičenje u Rumuniji okupilo je najbolje klizačice iz Rumunije, Moldavije, Italije, Grčke, Slovačke, Turske, Bugarske i Srbije. Pored Leone još četiri takmičarke su nastupile pod zastavom Srbije.

- Leona je u konkurenciji juniorki, posle kratkog sastava zauzela prvo mesto sa novim ličnim rekordom od 43.42 boda. Nažalost u slobodnom sastavu je ipak presudio manjak snage za trostruke skokove , iako je skoro izrotirala trostruki Ridberger, novi skok u njenom takmičarskom repertoaru. Osvojeno je fenomenalno drugo mesto. - kaže Jovan Rogić, predsednik KK "Spartak", koji je iskoristio priliku da čestita treneru reprezentacije Srbije Milici Stanković i najboljoj juniorki Srbije, Leoni Rogić, na odličnom rezultatu.

Klizanje: Leona Rogić srebrna na takmičenju u Rumuniji

foto: FB / Jovan Rogić

Leona je sa 118.67 bodova počela 2018. na najlepši mogući način, a već u subotu, 13. januara, nastupa na tradicionalnom subotičkom takmičenju "Melodije na ledu", koji je ujedno i "Kup Vojvodine". Na ovom takmičenju, koje će se održati od 9 do 15 časova, subotička publika će imati prilike da vidi najbolje klizačice mlađih kategorija iz Srbije, a među njima i Leonu Rogić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1327
Povezane teme

klizanje

umetničko klizanje

leona rogić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.