Komentara: 8
Pregleda: 3591

Kinezi donirali pelene i materijal za posteljinu deci "Kolevke"

12.12.2013. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Bračni par Van i Ci Zing donirali su domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ 2400 komada pelena i 600 metara materijala za posteljinu. Ovom donacijom žele da podstaknu i druge Kineze da pomognu onima kojima je pomoć potrebna i da pokažu Subotičanima da su i oni deo zajednice.
Kinezi donirali pelene i materijal za posteljinu deci "Kolevke"

Bračni par Van I Ci Zing ispred robne kuće „Milano“ i „Azijske robne kuće“ pokloni su deci smeštenoj u domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ zalihe pelena za nekoliko nedelja i materijal od kojeg će za svako dete biti sašivena nova posteljina. Van i Zi u Srbniji žive već 10 godina , a tu su im rođena i deca. Iz saosećanja za decu koja borave u „Kolevki“ rešili su pomognu mališanima, ali i da podstaknu druge Kineze da učine isto.

Glumac Narodnog pozorišta, Zoran Bučevac, prijatelj je mladog bračnog para, a na njegov predlog Van i Zi izabrali su decu „Kolevke“ da im pomognu.

Direktor „Kolevke“ ističe da današnja donacija olakšava rad ustanove, jer rešava problem sa pelenama na neko vreme i obezbeđuje novu posteljinu za svako dete.

U „Kolevki“ je smešteno 170. dece i 25. u Dnevnom boravku. Od početka decembra Ustanovu je posetio veliki broj donatora, što je uobičajeno u vreme praznika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3591
Povezane teme

kolevka

donacija kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.