• Pregleda: 4190

Kineska kompanija kupuje Sever?

Kineska kompanija kupuje Sever?
Kako prenose bečki mediji, kompanija ATEK, vlasnik ATB grupe u okviru koje posluje i subotički Sever, prihvatila je plan restrukturiranja na osnovu kojeg će kineska kompanija "Volong holding" otkupiti sve akcije ATEK–a u ATB–u, i tako, između ostalog, postati i većinski vlasnik Severa.

U početku će kineska kompanija izdvojiti nešto više od 90 miliona evra za kupovinu 90 odsto akcija ATB–a. Kompanija "Volong" osnovana je 1984. godine i deli se na dve velike kompanije "Volong elektrik" i "Volong nekretnine", i zapošljava ukupno oko šest hiljada ljudi. "Volong elektrik" poseduje širok asortiman prozivoda: od elektromotora, mikro motora, upravljačkih sistema u industriji, do akumulatora, bicikala na električni pogon i drugog
Izvor: Radio Subotica

povezane teme

3
Kinez Odgovori
Ima ovo i dobre i loše strane, ekonomistima bih prepustio analizu. U svakom slučaju, sad imamo Nemce (Norma, Kontinental), Kineze (robne kuće na Prozivci i u Maxiju, Sever) i Duliće, kao domaćine.
hooker Odgovori
Mislio sam da cemo se opametiti i vratiti fabriku.Ali,ne.....nama trebaju gazde,...a njima jeftina,kvalifikovana radna snaga.
severas Odgovori
Sad ce nam preostale akcije(ko nije bio nateran da proda)placati u pirinču.Unistili fabriku,oprali novce,a sad ce kao kinezi da dignu fabriku iz pepela.Izgleda da nas narod je po celnicima drzave nesposoban da obnovi fabrike,al je zato sposoban da radi za minimalac,i bude dobar rob novim gazdama.Ovako drzava pomaze svojim građanima poreskim obveznicima,jer radio ili ne porez moras platit.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.