Komentara: 2
Pregleda: 3411

Kik boks: Dobra provera za subotičke klubove na turniru u Somboru

05.02.2019. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, u Sumboru, održan je međunarodni turnir u kik-boksu "Mostonoga 2019". Među stotinjak takmičara iz Vojvodine i Segedina našli su se i takmičari iz Subotice.
Kik boks: Dobra provera za subotičke klubove na turniru u Somboru

Pored kik-boks kluba iz Sombora, koji je ujedno bio domaćin, učestvovali su KBK "Vuk" iz Bača, boks klubovi iz Novog Sada i Sombora, MMA klub iz Segedina, kao i subotički kik-boks klubovi "Top fighter",  "Ultimate fitness" i "Spartak".

Borbe su se održavale u klasičnom boksu i u kik boksu (discipline lou-kik i K1) u trajanju u tri puta po tri minute, odnosno tri puta po dve minute. Posao merioca vremena i sudije u ringu su bili da mečevi prođu u duhu pravila borbe, ali bez proglašavanja pobednika.

- Sergej Vračar je boksovao čak tri meča, gde je pokazao dobru fizičku  pripremu, svoj kružni udarac desnom nogom kojim je pogađao svoje rivale i dobru odbranu duplim dekungom u sudaru sa snažnijim seniorima. - kaže Veselin Bunčić, trener KBK "Spartak" - Tri borbe je imao i Predrag Buljovčić i tom prilikom pokazao nadmoć nad prva dva mlađa rivala koje je kanonadama ručnih i nožnih eksplozivnih udaraca naterao na predaju. Medjutim, posle prve ravnopravne runde sa borcem MMA kluba Segedin, morao je da odustane, jer nije više držati tempo sa jačim i iskusnijim takmičarem.

Kik boks: Dobra provera za subotičke klubove na turniru u Somboru

KBK "Spartak" je na ovom međunarodnom turniru nastupio i sa jednom takmičarkom.

- Prvakinja Vojvodine u kik boksu, Tanja Buljovčić, još jednom je pokazala kvalitet protiv rivalke  iz Sombora, što obećava zlatnu medalju na predstojećem Prvenstvu Srbije. - dodaje Bunčić

Iz KBK "Spartak" ističu da je turnir u Somboru bio sportsko takmičenje koje trenerima omogućava da sagledaju formu svojih boraca i da vide na koga, i  u kojoj meri, mogu računati..

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3411
Povezane teme

kik boks klub spartak

kik boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.