Komentara: 22
Pregleda: 6313

Kasni početak radova na rekonstrukciji Zelene fontane

03.07.2019. u 15:31h
Izvor: Subotica.com
Zelena fontana bi ovu godinu mogla da provede pod daskama, budući da je početak radova na njenoj rekonstrukciji i izgradnji pomeren za novi, za sada nedovoljno precizan rok, dok je od parternog izgleda dele radovi u tri faze.
Kasni početak radova na rekonstrukciji Zelene fontane

Sekretarijat za investicije i razvoj Grada Subotice je u januaru saopštio da se početak radova na rekonstrukciji i izgradnji Zelene fontane očekuje sredinom 2019. godine, međutim, do toga još uvek nije došlo, a novi rok za početak radova je okončanje javne nabavke čije se raspisivanje, kako navode iz Sekretarijata, očekuje uskoro.

- Zbog specifičnosti i zahtevnosti predmetne rekonstrukcije i izgradnje u toku je priprema konkursne dokumentacije za javnu nabavku čije se raspisivanje očekuje u skorije vreme. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke i potpisivanja ugovora sa izabranim ponuđačem, pristupiće se izvođenju radova - stoji u pisanom odgovoru nadležnog Sekretarijata.

Kasni početak radova na rekonstrukciji Zelene fontane

Arhiva (2018)

Rekonstrukcija i izgradnja Zelene fontane zasigurno će promeniti njen dosadašnji izgled, budući da je projektno-tehničkom dokumentacijom predviđena parterna fontana kružnog oblika, koja bi svojim izgledom, oblikom i arhitekturom trebalo da se uklopi u ambijentalnu celinu centra grada. Iako je Sekretarijat ranije saopštio da projektom nije previđeno fazno izvođenje radova, nova informacija je da će se rekonstrukcija odvijati u tri faze.

- Prva faza podrazumeva sve radove potrebne za izvođenje parterne fontane, tehničke etaže, popločanja trga i žardinjera. Druga faza radove vezane za "jumping jet" mlaznice, a treća faza radove vezane za izvođenje tri plitka bazena sa mirnom vodom. Planira se da se izvedu svi radovi prve i treće faze i deo druge faze sve do nivoa montaže samih mlaznica - navode iz nadležnog Sekretarijata, dodajući da se završetak radova očekuje u 2020. godini.

Kasni početak radova na rekonstrukciji Zelene fontane

Arhiva (2017)

Za rekonstrukciju i izgradnju Zelene fontane iz gradskog budžeta je opredeljno više od 120 miliona dinara, a sredstva će se trošiti u zavisnosti od dinamike izvođenja radova, kao i od priliva prihoda u budžet.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 6313

Povezana vest

Povezane teme

zelena fontana subotica

sudbina zelene fontane

rekonstrukcija fontane

rekonstrukcija zelene fontane

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.