• Pregleda: 1793

Kasačka sezona na subotičkom Hipodromu počinje u nedelju

Konjički klub "Bačka" za vikend otvara kapije Hipodroma za ljubitelje kasačkog sporta. Razlog ovogodišnjeg ranijeg početka sezone su Uskršnji praznici. Na prvom kasačkom danu, u nedelju, održaće se devet trka, u kojima će učešće uzeti 83 grla iz 12 klubova.
Kasačka sezona na subotičkom Hipodromu počinje u nedelju

Trka dana, pod nazivom "Yum Commerce", namenjena je najbržim grlima, a prijavljeno je osam učesnika. Start trke predviđen je za 17,30 časova.

U okviru programa biće i dve trke namenjene kobilama francuskog odgoja koje nose nazive po vozačima iz Francuske. Tom prilikom predstaviće se i četiri nova grla kupljena krajem prošle godine. Početak programa zakazan je za 14 časova.

Kako tradicija nalaže, uoči starta nove sezone održana je Godišnja skupština Udruženja za kasački sport Srbije i Srpskog kasačkog saveza. Kao i prošle godine, domaćin skupa bio je KK "Bačka", kao jedan od najuspešnijih konjičkih klubova u zemlji.

Po postignutim rezultatima u 2018. godini, Subotičani su, u konkurenciji šesnaest klubova, zauzeli odlično drugo mesto u Srbiji, iza "Vranca" iz Srbobrana, a ispred "Careve ćuprije" iz Beograda.

Krajem februara održana je i Godišnja skupština KK "Bačka". Nakon izlaganja godišnjeg izveštaja najavljene su aktivnosti u novoj sezoni, među kojima su svakako neke od većih trka kao što su Derbi, Dužijanca, Trka grada Subotice... ali i popularizacija konjičkog sporta među mladima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.