Komentara: 0
Pregleda: 2450

Kasačka sezona na subotičkom Hipodromu počinje u nedelju

11.04.2019. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Konjički klub "Bačka" za vikend otvara kapije Hipodroma za ljubitelje kasačkog sporta. Razlog ovogodišnjeg ranijeg početka sezone su Uskršnji praznici. Na prvom kasačkom danu, u nedelju, održaće se devet trka, u kojima će učešće uzeti 83 grla iz 12 klubova.
Kasačka sezona na subotičkom Hipodromu počinje u nedelju

Trka dana, pod nazivom "Yum Commerce", namenjena je najbržim grlima, a prijavljeno je osam učesnika. Start trke predviđen je za 17,30 časova.

U okviru programa biće i dve trke namenjene kobilama francuskog odgoja koje nose nazive po vozačima iz Francuske. Tom prilikom predstaviće se i četiri nova grla kupljena krajem prošle godine. Početak programa zakazan je za 14 časova.

Kako tradicija nalaže, uoči starta nove sezone održana je Godišnja skupština Udruženja za kasački sport Srbije i Srpskog kasačkog saveza. Kao i prošle godine, domaćin skupa bio je KK "Bačka", kao jedan od najuspešnijih konjičkih klubova u zemlji.

Po postignutim rezultatima u 2018. godini, Subotičani su, u konkurenciji šesnaest klubova, zauzeli odlično drugo mesto u Srbiji, iza "Vranca" iz Srbobrana, a ispred "Careve ćuprije" iz Beograda.

Krajem februara održana je i Godišnja skupština KK "Bačka". Nakon izlaganja godišnjeg izveštaja najavljene su aktivnosti u novoj sezoni, među kojima su svakako neke od većih trka kao što su Derbi, Dužijanca, Trka grada Subotice... ali i popularizacija konjičkog sporta među mladima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2450
Povezane teme

hipodrom

subotički hipodrom

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

kasačke trke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.