Komentara: 0
Pregleda: 4890
Foto

Održana godišnja Skupština Konjičkog kluba "Bačka"

22.02.2019. u 10:49h > 14:30
Izvor: Subotica.com
Sala "Miraž" bila je sinoć domaćin članovima skupštine Konjičkog kluba "Bačka" i prijateljima konjičkog sporta u Subotici na godišnjem formalnom okupljanju, koje je nakon radnog dela imalo svoj svečani i društveni momenat.
Održana godišnja Skupština Konjičkog kluba "Bačka"

Predsednik KK "Bačka", Miodrag Zagorac, na godišnjoj skupštini podneo je izveštaj o radu, kao i najavio plan aktivnosti za novu sezonu, koja počinje već 14. aprila.

- Iako imamo najveći broj trkačkih dana u sezoni, kvalitet nije izostao, što možemo da vidimo u sezoni za nama. Napravili smo triplu krunu "Derbi", privukli smo veliko interesovanje ljubitelja kasačkih trka, što nam dalje govori da kao tim dobro radimo. - rekao je Zagorac - Želeli bismo da još više afirmišemo ovaj sport i privučemo mlade da se priključe i počnu da treniraju, da podržimo početnike i nagradimo ih za njihov uloženi trud i ostvarene rezultate.

Održana godišnja Skupština Konjičkog kluba "Bačka"

U KK "Bačka" ističu zadovoljstvo činjenicom da su, s obzirom na stanje u konjičkom sportu u Srbiji, uspeli da zadrže broj trkačkih dana, što je uspeh sam po sebi. Takođe, sa zadovoljstvom, a ujedno i razočaranjem, saopšteno je da će i ove godine subotički hipodrom biti domaćin "Derbija". Zadovoljstvo jer je to veliak privilegija, razočaranje zašto što je takvo stanje da ga ne može organizovati neki drugi klub u Srbiji, pre svega beogradski, požarevački, srbobranski

- Žao mi je što i neki drugi klubovi koji su nekada organizovali veliki "Derbi" ne mogu da iznađu način da naprave finansijsku konstrukciju i ponovo organizuju, ali šta je tu je, prezuećemo na sebe to i ove godine - dodaje Zagorac

Nakon radnog dela usledila je svečanost na kojoj su tradicionalno dodeljene plakete najboljima tokom protekle sezone, kao i zahvalnice prijateljima kluba.

Održana godišnja Skupština Konjičkog kluba "Bačka"

Branislav Mukić je bio 19 godina najbolji vozač KK "Bačka", njega je sada nasledio Josip Gabrić. Prema rečima Zagorca ovo jeste iznenađenje, ali je Gabrić to zaslužio svojim sportskim rezultatima u prethodnoj sezoni.

Među dvogodim kasačima prvo mesto zauzelo je grlo "San Siro", drugo "Morena Lobel", a treće "Liktor Crown". Kod trogodaca je poredak sledeći: "Alfa Varenne", "Silverado", "Destro Ferm", a kod četvorogodih kasača "Iago d' Amore", "Flekica", "Angela". Najbolje starije grlo je "Nadir Three", slede "Ragi Cocks" i "Pan Keč". Najbolji trener je Branislav Mukić, ispred Nikole Poljakovića i Antuna Horvatskog, najbolji vozač je Josip Gabrić, ispred Branislava Mukića i Stane Peić Tukuljac. Na rang-listi vlasnika prvi je Petar Žužić, a slede Pavle Crnković i Antun Horvatski, a kod odgajivača Branislav Mukić ispred Lazara Balaževića i Josipa Stantića.

Održana godišnja Skupština Konjičkog kluba "Bačka"

Održana godišnja Skupština Konjičkog kluba "Bačka"

Na kraju svečanosti dodeljena su i dva posebna priznanja. Za najboljeg mladog vozača proglašen je Boris Milodanović, dok je Mitja Kos iz Slovenije dobio priznanje kao sudija.

Predsednik KK "Bačka" ukratko je najavio i novu sezonu, koja je kao što smo već pomenuli, ove godine počinje nešto ranije.

- Tradicionalno krajem juna imamo "Subotičku milju", tu je već prvi okršaj generacije "Probni derbi", zatim imamo dvodnevni trkački dan "Dužijancu" koji će ponovo obeležiti dueli vozača Srbije i Slovenije, u avugus nas očekuje "Derbi" dan i sredinom oktobra "Trka grada Subotice" i treći klasik "Revanš derbi". - najavljuje Zagorac

Izvor: Subotica.com
Svečanost Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost Konjičkog kluba "Bačka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4890
Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

kasačke trke

miodrag zagorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.