Komentara: 3
Pregleda: 7343

Karavan "Budi hrabra" 10. i 11. oktobra na Gradskom trgu - deliće se vaučeri za ultrazvučni pregled dojki

08.10.2021. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Oktobar se širom sveta obeležava kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke. Tim povodom, Udruženje “Žena uz ženu” iz Beograda organizuje projekat “Budi hrabra” - u 11 gradova u Srbiji će biti stacioniran autobus, opemljen ultrazvučnim aparatom i svom neophodnom opremom za dijagnostički pregled. U Subotici će karavan biti 10. i 11. oktobra.
Karavan "Budi hrabra" 10. i 11. oktobra na Gradskom trgu - deliće se vaučeri za ultrazvučni pregled dojki

Cilj Udruženja i ovog projekta je podizanje svesti kod žena o važnosti odlaska na preventivne preglede. Takođe, imajući u vidu da statistika prikazuje da je rak dojke najčešće oboljenje kod žena i da mnogo njih, na žalost nisu u mogućnosti da odu na ultrazvučne preglede, upravo ovim projektom želi se obuhvatiti što veća populacija.

Karavan "Budi hrabra" će obići Beograd, Zrenjanin, Suboticu, Novi Sad, Valjevo, Smederevo, Požarevac, Veliku Planu, Niš, Leskovac i Vranje. Na trgovima svih gradova, Karavan boravi u vremenskom periodu od 12 do 18 časova.

Na subotički Trg karavan dolazi 10. i 11. oktobra (nedelja i ponedeljak).

Prvog dana biće podeljeno dvadesetak vaučera za besplatan ultrazvučni pregled dojki u “Kući zdravlja”. Takođe, Udruženje će sprovesti anketiranje i na taj način saznati koliko su žene upoznate sa karcinomom dojke. Drugog dana će biti prisutan i radiolog Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, koji će na licu mesta obavljati UZ preglede.

Iz Udruženja “Žena uz ženu” pozivaju žene da u toku dana, na vreme, preuzmu brojeve za pregled, pošto je moguće obaviti okvirno oko 40 pregleda.

- Limitirani smo brojem UZ pregleda, pošto na trgu boravimo u periodu od 12 do 18 časova. Zato ćemo deliti brojeve na licu mesta. Dodjite na vreme, preuzmite svoj broj i sačekajte besplatan preventivni UZ pregled, te na taj način brinite o svom zdravlju – naglasila je Ana Dornik iz Udruženja "Žena uz ženu".

Podršku projektu “Budi hrabra” u Subotici je pružilo Udruženje “Jedna uz drugu”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 7343
Povezane teme

pregled dojke

mamografija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.