Komentara: 2
Pregleda: 2548
Foto

Karatisti Spartak Enpija zablistali na Svetskom prvenstvu u Grčkoj

11.10.2023. u 13:51h
Izvor: Subotica.com
Karatisti Spartak Enpija zablistali na Svetskom prvenstvu u Grčkoj

Karatisti Spartak Enpija još jednom su zablistali na velikom takmičenju. Sa Svetskog prvenstva u Grčkoj, gde je njih 16 branilo boje Srbije, vratili su se sa 13 medalja od čega tri zlatne, šest srebrnih i četiri bronzane.

- Postoje klubovi čiji članovi svojim sportski rezultatima i uspesima „primoravaju“ lokalnu samoupravu da ih ugosti u Gradskoj kući. Među njima je Karate klub Spartak Enpi, koji više od 20 godina kvalitetnim radom ostvaruje vrhunske rezultate. Na Svetskom prvenstvu učestvovalo je 44 zemlje i veliki broj takmičenja a uspeh naših karatista je zaista sjajan. Vrhunski rezultati su posledica vrhunske organizacije kluba, iza koje stoji predsednik Milorad Ćopić, čiji je potpis iza svakog ovog trofeja. Tu je i trenerski kadar, jedan od najboljih u Srbiji, koji čine Milan Poledica, Vladan Grbić i Milan Ćopić – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je danas ugostio trofejne karatiste. – Ovaj prijem je još jedna potvrda da su sportisti blago Subotice, a lokalna samouprava će uvek biti uz njih.

Karatisti Spartak Enpija zablistali na Svetskom prvenstvu u Grčkoj

Po rečima Milorada Ćopića, predsednika kluba, iza ovih uspeha stoji marljiv i kontinuiran rad takmičara i trenera.

- Naš trenerski kadar je ponikao u našem klubu i prošao sve selekcije, bili reprezentativci u svim uzrasnim kategorijma. Svaki dan imamo između 12 i 15 treninga u tri sale u gradu, radimo po uzrasnim kategorijama i svemu onome što iziskuje jedan ovakav sport. Pre odlaska u Grčku znali smo da će biti medalja, iako konkurencija nikad nije bila jača. Milica Jerković, najmlađa takmičarka, osvojila je dve zlatne i srebrnu medalju i bila najuspešnija u svom uzrastu. Tako i Tadija Todorović, Ema Kopilović, ali su i ostali dali sve od sebe i bili blizu medalja – ponosno će Ćopić. – Imali smo i do sada saradnju sa gradom, ali nikada ovako dobru kao sada i zahvalan sam što su prepoznali naš rad i naše uspehe.

Karatisti Spartak Enpija zablistali na Svetskom prvenstvu u Grčkoj

Sa medaljom oko vrata vratila se Anastasija Bobić, koja karate trenira već četiri godine.

- Osvojila sam drugo mesto u duo kata timu. Konkurencija je bila mnogo jaka i vredno smo se pripremali za ovo takmičenje. Uveliko se već pripremamo za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Svetsko prvenstvo u Sloveniji koje će se održati iduće godine – priča Anastasija. 

Karatisti Spartak Enpija zablistali na Svetskom prvenstvu u Grčkoj

Najbolja kadetkinja za svetu je Ema Kopilović je u Grčku otišla spremna jer su znali da ih očekuje jaka konkurencija.

-Imali smo čak sedam treninga nedeljno. Osvojila sam prvo mesto pojedinačno u apsolutnoj kategoriji, treće mesto do 3 ipona i drugo sa ekipom – dodaje Ema.

Izvor: Subotica.com
Prijem kod gradonačelnika Bakića za takmičare KK "Spartak Enpi" Prijem kod gradonačelnika Bakića za takmičare KK "Spartak Enpi" Prijem kod gradonačelnika Bakića za takmičare KK "Spartak Enpi" Prijem kod gradonačelnika Bakića za takmičare KK "Spartak Enpi" Prijem kod gradonačelnika Bakića za takmičare KK "Spartak Enpi" Prijem kod gradonačelnika Bakića za takmičare KK "Spartak Enpi" Prijem kod gradonačelnika Bakića za takmičare KK "Spartak Enpi" Prijem kod gradonačelnika Bakića za takmičare KK "Spartak Enpi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 4 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2548
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

karate klub enpi

karate

stevan bakić

milorad ćopić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.