Komentara: 14
Pregleda: 8573

Kandidati za predsednike sudova

14.05.2014. u 01:51h
Izvor: Radio Subotica
Postupak izbora predsednika sudova opšte i posebne nadležnosti posle višegodišnje procedure ušao je u završnu fazu, a ostvaren je pomak i u popunjavanju upražnjenih mesta u javnim tužilaštvima. Visoki savet sudstva je nakon razgovora sa kandidatima za predsedničke funkcije, utvrdio predlog kandidata i uputio ga Narodnoj skupštini na konačno izjašnjavanje. U paketu predloga je i izbor vodećih ljudi u sudovima sa sedištem u Subotici.
Kandidati za predsednike sudova

Kandidat za predsednika Višeg suda u Subotici je Ferenc Molnar, sudija Višeg suda, a kandidati su još bili Ivan Bogosavljev i Danko Mandić, takođe sudije Višeg suda.

Za predsednicu Osnovnog suda u Subotici, Visoki savet sudstva predložio je Narodnoj skupštini Rozaliju Tumbas, sudiju Osnovnog suda. Za to mesto kandidaturu je podnosio i sudija Erne Berenji.

Za predsednicu Privrednog suda u Subotici predložena je Ana Marki Bin, sudija Privrednog suda, a za predsednika Prekršajnog suda u Subotici Ljubo Simić, sudija Prekršajnog suda. Oni su bili i jedini kandidati za predsedničke funkcije.

Svi predloženi kandidati su do sada bili vršioci funkcija predsednika sudova.

Državno veće tužilaca uputilo je Narodnoj skupštini predlog za izbor nosilaca tužilačkih funkcija, pa će tako biti popunjena i dva mesta zamenika u subotičkom Osnovnom javnom tužilaštvu. Za zamenike javnog tužioca predloženi su Sonja Marić, koja je do sada bila pomoćnik tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Subotici, i Saša Crnković, sadašnji pomoćnik u Osnovnom javnom tužilaštvu

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 8573
Povezane teme

Sud Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.