Komentara: 3
Pregleda: 3464

Kanatlarovski: Fudbal nije igračka, ali ni nauka

07.11.2013. u 16:19h
Izvor: Večernje novosti
Nisam imao strah kada sam dolazio, jer znam koliko mogu i umem, a imam i iskustvo, kaže trener koji je preporodio Spartak
Kanatlarovski: Fudbal nije igračka, ali ni nauka

Bez straha, verujući u svoj kvalitet i iskustvo, a ne obećavajući kule i gradove, Dragan Kanatlarovski je stigao u Suboticu da od Spartaka napravi „nešto“. Mnogi su se pitali šta je nekadašnjem selektoru Makedonije trebalo da sa juga zapuca na krajnji sever, ali posle samo mesec i po dana rada odgovor se sam nametnuo. Spartak je zabeležio tri pobede i remi u prvenstvu, sigurno prošao Napredak u Kupu, i kao torpedo iz donjeg doma uleteo u gornji deo tabele.

- Niko nema čarobni štapić pa ni ja. Fudbal nije igračka, ali ni neka nauka kako neki to vole da predstave. Ja nisam imao strah kad sam dolazio, jer znam koliko mogu i umem, imam iskustva, a verovao sam da ovi igrači imaju određen kvalitet za mnogo bolji rezultat nego što su do tada postigli. Imali smo sreće posle pobede nad Donjim Sremom da imamo miran rad dve nedelje, kada sam uz pomoć saradnika potpuno upoznao ekipu - otvara priču Kanatlarovski.

Rezultati su došli kao sprega rada, međusobnog poverenja i autoriteta trenera i njegovih saradnika, uz potporu uprave.

- Ne smemo sada da pravimo velike planove, jer spremamo svaki meč posebno kao da igramo finale. Postoje nedostaci koje ispravljamo u hodu, igra se popravlja, a ja verujem da će Spartak tek prikazati lep, dopadljiv i efikasan fudbal. Postigli smo 11 a primili jedan gol u pet mečeva što je podiglo i atmosferu u ekipi i daje nadu da jesen možemo da završimo uspešno. Spartaku možda nedostaju malo kvalitetniji tereni za rad, inače sve drugo ima, pogotovo jaku upravu.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde iznenađen je izjednačenošću Lige.

- Nema lakih utakmica, svako svakoga može da dobije i to Ligu čini interesantnom. E, sad, kvalitet je takav kakav jeste, u padu je, pogotovo se to odnosi na Zvezdu i Partizan. Nije isto igrati negde u Nišu, Kragujevcu i na „Marakani“ ili u Humskoj. Igrači koje „večiti“ kupuju moraju da imaju i jak karakter da nose taj dres i te obaveze. A, čini mi se da ovi današnji fudbaleri u dva najveća kluba to ne mogu. Ne može Zvezda na „Marakani“ za pet minuta da ispusti 2:0 protiv Donjeg Srema. To je nedopustivo...

ONAKAV DERBI NE VODI NIGDE: Kanatlarovski ne krije da mu je od „večitog derbija“ prijao samo rezultat: - Kao zvezdaša samo to me je obradovalo, a ostalo bi bilo najbolje da izbrišemo gumicom. Fudbala pravog nije bilo, a nemile scene na tribinama ne vode nas nigde. Pritom mi nisu jasni navijači Partizana koji su se na derbiju tukli međusobno, palili vatru na tribinama. Užas jedan. A, igračima su značaj utakmice i sama atmosfera na tribinama odsekli noge. Ne verujem da su tako slabi.

Kvalitet fudbala je u padu, ne samo u Srbiji već i u okruženju, tvrdi trener Subotičana.

- Igrači još veoma mladi odlaze u inostranstvo, ne može da se napravi tim koji će da igra dve godine u kontinuitetu. Kad igrač treba da vrati klubu za uloženo, on ode i zato je kvalitet u padu. Uz to, nemamo novca da kupimo prave strance, pa sam ja uvek zagovornik da ih ne treba ni dovoditi ako ne mogu da naprave veliku razliku. Kad se reše finansije i klubovi će krenuti napred. Dotle, ostaje nam da radimo za Evropu - ističe makedonski stručnjak, koji smatra da će meč u Novom Pazaru biti najveći ispit za njegov tim i merilo vrednosti.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3464

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

dragan kanatlarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.