Komentara: 94
Pregleda: 7771

Kampanja za srpsku Vojvodinu

12.10.2011. u 23:22h
Kampanja za srpsku Vojvodinu

Pokret Dveri za život Srbije je imao akciju deljenja letaka u centru Subotice, koja se održala u ponedeljak 10. oktobra i označila je početak kampanje "Za Srpsku Vojvodinu". U nastavku vesti prenosimo kompletno saopštenje za javnosti:

Iako je Vojvodstvo Srpsko srpski istorijski termin, delo i pobeda, ovaj pojam je politički otet i zloupotrebljen od autonomaša za stvaranje novih separatističkih ciljeva: nove nacije i države. Zato smo krenuli u kampanju ZA Srpsku Vojvodinu koja će jasno pokazati preko propagandnih materijala, tribina, nastupa u javnosti i skupova da su svi velikani severnog Srpstva bili veliki rodoljubi i borci za potpunu i nedeljivu zajednicu sa ostalim srpskim krajevima. Autonomija je, dakle, imala smisla u Austrougarskoj, dok su današnji velikoautonomaši u stvari, prikriveni separatisti.

Od „omnibus zakona“ od pre deset godina, preko Statuta Vojvodine, Zakona o utvrđivanju nadležnosti, osnivanja Razvojne banke, Akademije nauka, pa do dovođenje Soroševih kadrova na RTV Vojvodinu, uvođenje AP Vojvodine u proces sukcesije SFRJ i, na kraju, otvaranja Predstavništva Vojvodine u Briselu, jasno je da se više ne radi o pravu na teritorijalnu autonomiju koja je zagarantovana važećim Ustavom, već protivustavnom pokušaju stvaranja ekonomske, upravne i sada već, evo, identitetske izdvojenosti Srema, Banata i Bačke iz sastava Srbije. Regionalni identitet ne postoji! Kada njega neko propagira i nameće kao što se radi godinama od strane novosadskih autonomaških lidera, to je uvek uvod u separatizam i manipulaciju i vodi samo onome što naš narod trpi decenijama na Kosovu i Metohiji. Jasno poručujemo da nećemo dozvoliti da se to dogodi na severu Srbije u Srpskoj Vojvodini i da ona nije na redu za dalje komadanje naše zemlje.

Ova kampanja dakle ima za cilj da podseti na istorijske korene današnjeg termina "Vojvodina" i da podseti srpski narod i druge narode koji sa nama žive i bratski dele ove prostore, da su Srem, Banat i Bačka kao delovi Srbije poslednji ostatci slavnih pobeda 1918. koje ne smemo dozvoliti da nemar i neznanje ponište.

Pokret Dveri za život Srbije - Povereništvo za Suboticu

Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 94
Pregleda: 7771
Povezane teme

svetosavska omladina

dveri

srpske dveri

sava stambolić

srpska vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.