Komentara: 1
Pregleda: 3295

Kampanja za podizanje šumovitosti Vojvodine

15.01.2011. u 17:25h
Izvor: RTV Yueco
Kampanja za podizanje šumovitosti Vojvodine

Autonomna pokrajina Vojvodina predstavlja područje sa najmanje šuma u Evropi. Procenat šumovitosti u Vojvodini iznosti 6,5% dok je Evropski prosek 33%! Zbog toga su Vojvođanska zelena inicijativa iz Novog Sada i Udruženje Protego iz Subotice organizovali tribinu pod nazivom "Gde god nađeš zgodno mesto TI DRVO POSADI! " u sali Saveza strukovnih društava i udruženja iz Subotice.

Kampanja “ Gde god nađeš zgodno mesto ti drvo posadi” ima za cilj da podigne svest građana o značaju šuma. Subotica je grad koji je obezbedio najviše zemljišta u akciji pošumljavanja čak 400 hektara. Površine pod šumama možemo povećati osnivanjem poljozaštitnih pojaseva,eko koridora, zasada za pčelinju pašu i lovnih remiza.

U Vojvodini na površini od 140.379 hektara proizvede se preko 600.000 kubnih metara drveta.Pošumljenost Vojvodine iznosi nešto više od 6 osto s tim da se planira da se poveća na 12 odsto osnivanjem preko 100.000 novih šuma.

Vojvođanska zelena inicijativa i Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada realizuju kampanju pod nazivom “Gde god nađeš zgodno mesto TI DRVO POSADI!. Kampanja podrazumeva održavanje tribina širom Vojvodine i razgovore oko stanja i načina unapređenja šuma. Kampanja se realuzije u Subotici, Somboru, Pančevu, Vršcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Kikindi i Zrenjaninu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3295
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.