Komentara: 9
Pregleda: 1797

Kampanja za Dramu na hrvatskom jeziku

24.03.2014. u 16:02h
Izvor: RTV City
Hrvatska nezavisna lista održala je danas konferenciju za medije na kojoj je bilo reči o Hrvatskoj u Evropskoj uniji i na uticaj ove činjenice na očuvanje identitea Hrvata u Srbiji i o obnovi Drame na hrvatskom u subotičkom pozorištu.
Kampanja za Dramu na hrvatskom jeziku

Predsednik Udruženja, Zlatko Ifković najavio je kampanju koju će sprovoditi poznate ličnosti u oblasti kulture iz Srbije i inostranstva koja će trajati, kako je rečeno, sve dok se ne ispuni njihovo pravo na osnivanje Drame na hrvatskom jeziku.

Hrvatska nezavisna lista polagala je nade u dogovor sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini o pokretanju Drame na hrvatskom jeziku, u okviru kog je trebalo da se imenuje direktor tela u osnivanju i obezbede potrebna sredstva iz gradskog budžeta i kako kaže, prva postavka bi se realizovala za 6 meseci. Do ostvarivanja dogovora nije došlo pa se Nezavisna lista odlučila na ovaj korak.

Kampanja za Dramu na hrvatskom jeziku

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 1797
Povezane teme

drama na hrvatskom jeziku

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.