Komentara: 3
Pregleda: 18381

Kalašnjikov i cigarete na Kelebiji

06.06.2016. u 17:21h
Izvor: Subotica.com
Carinici su na graničnom prelazu Kelebija 4. juna 2016. godine sprečili da iz zemlje u prtljagu autobusa, bude prokrijumčarena automatska puška, poznatija kao Kalašnjikov, prigušivač i municija, kao i 7.000 cigareta marke ''LM'' u kontrolnoj tabli jednog automobila.
Kalašnjikov i cigarete na Kelebiji

Tokom večeri 4. juna 2016. godine na red za izlaznu kontrolu prispeo je i autobus beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji vozač.

Tokom detaljnog pregleda prtljažnog dela autobusa, u saradnji sa službenikom granične policije, među putnim torbama našla se i jedna u kojoj je bila sakrivena automatska puška, poznatija kao Kalašnjikov sa drvenim rukohvatom, bez kundaka, kao i prigušivač i okvir sa municijom. Puška je bila sakrivena u koferu sa ličnim stvarima, potpuno obmotana celofanom.

Kalašnjikov i cigarete na Kelebiji

Nekoliko časova ranije, na istom graničnom prelazu, na izlazu iz Republike Srbije, carinici su u saradnji sa graničnom policijom, u kontrolnoj tabli jednog automobila otkrili 7.000 cigareta marke ''LM''. Automobilom ''VW Passat'' mađarskih registarskih oznaka upravljao je 44-godišnji mađarski državljanin koji je rekao da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

Detaljnim pregledom je, međutim, potvrđeno da je 7.000 cigareta marke "LM" sakrio u instrument tablu svog automobila, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 18381

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz kelebija

uprava carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.