Komentara: 12
Pregleda: 2454
Foto

Kako unaprediti sport u lokalnoj sredini - tema sastanka sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata i opština iz okruženja

30.09.2021. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Kako unaprediti sport u Vojvodini, samim time i u Subotici - bila je tema sastanka na kojem su se našli predstavnici više opština sa severa Vojvodine. Bila je to još jedna prilika da se razmene dragocena iskustva, kao da i da Pokrajinski sekretarijat za sport dobije povratne informacije koje će biti analizirane i implementirane pri kreiranju Strategije razvoja sporta.
Kako unaprediti sport u lokalnoj sredini - tema sastanka sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata i opština iz okruženja

U okviru plana i programa za realizaciju projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“ danas je u Subotici održan, peti po redu, radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou".

- Na sastanku smo razmenili iskustva u vezi sa sportom na lokalnom nivou, pričali smo o budućim planovima kako da zajedničkim snagama poradimo na razvoju sporta a neki zaključak je da je na teritoriji našeg grada sve na dobrom nivou, ali da uvek može bolje. Upravo zato ovaj sastanak je bio koristan jer smo bili u prilici da čujemo nekoliko dobrih saveta koje ćemo u narednom periodu implementirati u naš rad - rekla je Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine. - Ovo je prvi korak, očekuje nas širenje saradnje i razmenjivanje iskustava kako individualno sa drugim opštinama, tako i generalno kroz ovakve skupove, a sve u cilju unapređenja sporta u našem okruženju.

Kako unaprediti sport u lokalnoj sredini - tema sastanka sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata i opština iz okruženja

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu predvideo je 11 sastanaka u seriji na temu unapređenja sporta u lokalnim sredinama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Kako kažu, ovakvi susreti su prilika da se razmene dragocena iskustva i da se dobiju povratne informacije sa lokalnog nivoa koji će biti značajni i pri planiranju Strategije razvoja sporta.

- CIlj nam je da obiđemo i okupimo predstavnike svih 45 opština u Vojvodini, da malo pojasnimo i porazgovaramo o Zakonu sportu, koji je već neko vreme aktuelan, ali i da se podsetimo na neke važne stvari koje se tiču programa i budžeta. Lokalne samouprave često imaju pitanja koja se tiču sportske inspekcije a mi kroz ovakve susrete želimo da poručimo da nam se uvek mogu obratiti ako imaju neke dileme oko primene Zakona o sportu - objasnila je Aranka Binder, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. - Očekuje nas nova nacionalna Strategija razvoja sporta, koja će se se primenjivati i u AP Vojvodini, a od lokalnih samouprava se očekuje da naprave svoju strategiju i program razvoja sporta.

Kako unaprediti sport u lokalnoj sredini - tema sastanka sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata i opština iz okruženjaPo rečima podsekretarke Binder, u toku je analiza stanja sporta u Vojvodini, a poslednji presek je bio pre desetak godina.

- Sigurni smo da ima značajnih pomaka, ali nakon analize imaćemo tačan presek šta nam je doneo novi Zakon o sportu, kao i dokle smo stigli - dodaje Aranka Binder.

Kako unaprediti sport u lokalnoj sredini - tema sastanka sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata i opština iz okruženja

Pored čelnika subotičkog resora za sport i sekretara Sportskog saveza Subotice, Dejana Vukovića, sastanku su prisustvovali predstavnici opština Bačka Topola, Vrbas i Mali Iđoš.

Izvor: Subotica.com
Radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou" Radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou" Radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou" Radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou" Radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou" Radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou" Radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou" Radni sastanak na temu "Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou"
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 2454
Povezane teme

sport subotica

subotički sport

resor za sport i omladinu

finansiranje u oblasti sporta

sport

subotica sportski klubovi

sportski savez subotice

nataša aleksić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.