Komentara: 3
Pregleda: 1982
Foto

Kako racionalno upravljati vodovodnim sistemima?

28.02.2019. u 15:34h
Izvor: TV Subotica
Kako bi razmenili iskustva i podatke o upravljanju vodosnabdevanjem, više od stotinu predstavnika preduzeća koja se bave ovom delatnošću okupili su se na Benčmarkiong konferenciji Podunavske regije u Subotici. Prvog dana potpisan je sporazum o saradnji subotičkog JKP „Vodovod i kanalizacija“ sa tri vodovodna preduzeća.
Kako racionalno upravljati vodovodnim sistemima?

Voda – jedan od najvažnijih resursa neophodnih za čovekov opstanak, a koji je zbog svoje ograničenosti i nejednake raspoređenosti često uzrok ratova. Profesor Čedo Maksimović, sa Imperijal Koledža u Velikoj Britaniji, daje predlog rešavanja problema voda u urabanim sredinama kroz „plavo-zelenu“ viziju, odnosno kako gradove rekonstruisati i graditi u budućnosti na način da budu otporni na klimatske promene, a da ujedno mnogo manje koštaju.

- To mislim da nedostaje ne samo Paliću, već svim gradovima u svetu, čak i razvijenim državama, kao što su Amerika, Francuska i Engleska, u kojoj radim i u kojoj zasigurno mogu da potvrdim da taj integralni pristup još nije zaživeo - rekao je Maksimović.

Kako racionalno upravljati vodovodnim sistemima?

Upravo je racionalno upravljanje vodom tema koja je okupila predstavnike vodovodnih preduzeća iz Podunavske regije u Subotici sa jednim zajedničkim ciljem – da razmenom podataka i iskustava unaprede menadžment i smanje troškove, svesni da nije samo razvoj infrastrukture jedini važan za razvoj vodosnabdevanja.

- Suština ovog projekta je da svi koji su u nečemu veoma dobri i odlični, da oni koji su slabiji mogu da razmene znanja, iskustva i dobre prakse, kako bi to primenili u svom sistemu i time podigli upravljačke kapacitet, a ujedno i kapacitete koji su u vezi sa kvalitetnim pružanjem usluga stanovništvu i drugim potrošačima zbog kojih postojimo - objasnio je Petar Doroslovački, rukovodilac PR službe u JKP "Vodovod i kanalizacija".

Svečano otvaranje Benčmarking konferencije Podunavskog regiona bila je prilika i da četiri vodovodna preduzeća potpišu sporazum o saradanji, i to iz Subotice, Novog Sada, Segedina i Bjeljine.

- Sporazum obuhvata jednu čvršću saradnju vodovodnih preduzeća, da se iskoriste šanse i prednosti drugih zemalja, a isto tako da razmenjujemo iskustva i unapredimo naše sisteme - obrazložila je kratko Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice.

Kako racionalno upravljati vodovodnim sistemima?

Međunarodna Benčmarking konferencija okuplja oko 130 predstavnika vodovodnih preduzeća iz Podunavskog regiona, iz zemalja bivše Jugoslavije, susednih zemalja i Nemačke.

Izvor: TV Subotica
2. Benčmarking radionica Dunavske platforme 2. Benčmarking radionica Dunavske platforme 2. Benčmarking radionica Dunavske platforme 2. Benčmarking radionica Dunavske platforme 2. Benčmarking radionica Dunavske platforme 2. Benčmarking radionica Dunavske platforme 2. Benčmarking radionica Dunavske platforme 2. Benčmarking radionica Dunavske platforme
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1982
Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.