Komentara: 0
Pregleda: 2542

Kadeti i juniori Stonoteniskog kluba "Spartak" osvojili dve medalje na Prvenstvu Novog Sada

19.05.2015. u 11:48h
Izvor: Subotica.com
Kadeti i juniori Spartaka učestvovali su na tradicionalnom Otvorenom prvenstvu Novog Sada 2015 koji se boduje za zvanične rang liste Srbije za kadete i juniore. Ekipu kadeta su činili Bence Bognar, Denis Kovačević, Boris Vidaković i Luka Andrašić, dok su juniori nastupili u sastavu Nikša Martinović, Aleksandar Radosavljević i Uglješa Lukić.
Kadeti i juniori Stonoteniskog kluba "Spartak" osvojili dve medalje na Prvenstvu Novog Sada

Kod kadeta osim Bencea koji je na ovom turniru bio treći nosioc i samim tim raspoređen na glavnu tablu direktno, Kovačević, Vidaković i Andrašic igrali su u kvalifikacionim grupama.

Kovačević je zauzeo 2. mesto u svojoj grupi i plasirao se na glavnu tablu, među 32 najbolja takmičara. U prvom kolu izgubio je od Nemanje Cvetković sa 3-0, dok se Vidaković i Andrašić nisu uspeli plasirati na glavnu tablu.

Bence je na glavnoj tabli u 1. kolu pobedio Lazara Milosavljević iz Stk "Dubočica" (Leskovac) sa 3-0. U 2. kolu je pobedio Tošića iz Stk "Metalac" (Kraljevo) sa 3-0 u, a u četvrtfinalu Bognar Bence se u borbi za medalju sastao sa Milošem Marinković iz Stk "Stak" (Beograd) i u veoma neizvesnom meču pobedio ga sa 3-2. U polufinalu je naišao na izuzetno raspolozenog Florijana Fenjveši iz Bačke Topole i doživeo poraz od 3-0, čime je je osvojio 3. mesto i bronzanu medalju.

Polufinale :
Matija Jovičić  (Stk "Stak", Beograd) - Lazar Tomić (Stk "Temerin") 3-2
Bence Bognar (Stk "Spartak") - Florijan Fenjveši ( Stk "Bačka Topola") 0-3

Finale: Jovičić Matija ( Stk "Stak", Beograd ) - Fenjveši Florijan (Stk Bačka Topola) 3-2

Konačni poredak kod kadeta na turniru u Novom Sadu:

  • 1. mesto Matija Jovičić (Stk "Stak", Beograd)
  • 2. mesto Florijan Fenjveši (Stk "Bačka Topola")
  • 3. mesto Bence Bognar (Stk "Spartak")
  • 3. mesto Lazar Tomić (Stk "Temerin")

Pobednik turnira kod kadetkinja bila je Tijana Jokić članica Stk "Vršac" iz Vršca. Bence Bognar je sa bronzom u Novom Sadu učvrstio treće mesto na rang listi Srbije za kadete za sezonu 2014/15 i preostaje jos jedan važan turnir a to je Top 12 Srbije za kadete koji ce se održati 23-24. maja,

Kadete Spartaka na turniru u Novom Sadu vodio je trener Brstina Branko.

Treba napomenuti da je organizator ovog kadetskog turnira pored medalja i pehara obezbedio i vredne novčane nagrade za plasirane kadete od 1-4 mesta.

Otvoreno prvenstvo Novog Sada za juniore i juniorke

Kod juniora Nikša Martinović na ovom turniru bio je treći nosioc i raspoređen na glavnu tablu direktno, dok su Aleksandar Radosavljević i Uglješa Lukić igrali u kvalifikacionim grupama.

Radosavljević je zauzeo 1. mesto u svojoj grupi i plasirao se na glavnu tablu, kao i Lukić koji je bio drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi i tako je STK "Spartak" u konkurenciji juniora imao 3 predstavnika na glavnoj tabli među 32 takmičara.

Martinović je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobedio Miloša Marinković iz Stk "Stak" (Beograd) sa 3-0, u četvrfinalu je Martinović pružio bledu partiju protiv Nikole Grbić iz Stk "Čelarevo" i izgubio sa 3-0 i tako se plasirao od 5-8 mesta.

Radosavljević je u prvom kolu glavne table pobedio Petra Nikodijevića iz Stk "Borac" (Paraćin) sa 3-1, a u drugom kolu naišao je na trećeg nosioca Luku Jovičić iz Stk "Stak" (Beograd) i pretrpeo poraz od 3-1, čime je ostvario plasman od 9-16 mesta. Lukić je u prvom kolu glavne table izgubio od Dominika Mihalović iz Stk "Horgoš" sa 3-2 i plasirao se od 16-32 mesta.

Konačni poredak kod juniora u Novom Sadu :

  • 1. mesto Nikola Marinković (Stk "Stak", Beograd)
  • 2. mesto Aleksa Gacev (Stk "Radnički ", Pirot)
  • 3. mesto Luka Jovičić (Stk "Stak" ,Beograd)
  • 3. mesto Nikola Grbić (Stk "Čelarevo", Čelarevo)

Od juniorki Spartaka na ovom turniru učestvovala je Halas Ella koja je postigla lep rezultat i osvojila 2 mesto i pored medalje dobila i novčanu nagradu od organizatora.

Halas Ella je u svojoj kvalifikacionoj grupi pobedila prvo Hinić Tamaru iz Stk "Bačka ", Bački Brestovac sa 3-0 a zatim je pobedila Stajić Mariju iz Stk "Crvena Zvezda", Beograd sa 3-1 i plasirala se na glavnu tablu kod juniorki. Na glavnoj tabli u četvrfinalu je naišla na Kovač Sofiju iz Stk "Novi Sad " i pobedila je u tesnom i neizvesnom meču sa 3-2 i tako se plasirala u polufinale gde je odmerila snage sa prvim nosiocem turnira sa blagim favoritom Vignjević Draganom iz Stk "Obilić", Novi Kneževac i napravila iznenadjenje pobedivsi rezultatom 3-1 i tako se plasirala u finale gde sa sastala sa Jokić Tijanom iz Stk 'Vršac " i doživela poraz sa 3-0.

Polufinale juniorke :
Vignjević Dragana( Stk"Obilić ",N. Kneževac ) -Halas Ella (Stk"Spartak",Subotica) 1-3
Jokić Tijana ( Stk"Vršac" , Vršac ) - Agošton Tamara ( Stk" Obilić", N.Kneževac ) 3-1

Finale juniorke: Jokić Tijana ( Stk"Vršac" , Vršac ) - Halas Ella (Stk"Spartak",Subotica) 3-0

Konačni poredak kod juniorki u Novom Sadu :

  • 1. mesto - Tijana Jokić (Stk "Vršac")
  • 2. mesto - Ella Halas (Stk "Spartak")
  • 3. mesto - Dragana Vignjević (Stk "Obilić ", N. Kneževac)
  • 3. mesto - Tamara Agošton (Stk "Obilić", N. Kneževac)

Kadete, juniore i juniorke Spartaka na turniru u Novom Sadu vodio je trener Branko Brstina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2542
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniserski klub spartak

stonoteniski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.