Komentara: 156
Pregleda: 42757

Kablovska televizija ukinula petnaestak kanala, među njima N1, Sportklub, Cinemania...

01.12.2019. u 17:45h
Izvor: Subotica.com
Kablovska televizija "Pošta NET"-a (KDS), od 1. decembra ne emituje "N1", sve kanale "Sport kluba", a od 1. januara ukida se i "Eurosport", "Animal planet", "Discovery". U kablovskom distributeru objašnjavaju da nisu produžili ugovore sa predstavnicima nosilaca prava pomenutih TV kanala.
Kablovska televizija ukinula petnaestak kanala, među njima N1, Sportklub, Cinemania...

Brojni Subotičani javili su nam se tokom današnjeg dana sa pitanjem da li imamo informaciju šta se dešava sa TV kanalima koji su do sada bili deo paketa KDS-a "Pošta NET"-a. Odgovor smo potražili kod nadležnih, kako od samog distributera tako i kod nosilaca prava. Nažalost s obzirom da je neradni dan odgovore na sva pitanja ćemo verovatno sačekati u narednim danima.

U međuvremenu informisali smo se preko javno dostupnih izvora, a kada dobijemo više informacija dalje ćemo obavestiti javnost.

Na sajtu "Pošta NET"-a stoji najava od 31. oktobra, u kojoj se još tada (pre mesec dana) upozorava da nemaju potvrdu o nastavku poslovne saradnje sa "United media" grupom, koja je nosilac prava za programe "N1", "Sportklub" (grupa kanala), "Cinemania", "Nova S", "Pikaboo" i desetak drugih. Shodno takvom razvoju situacije "Pošta NET" je upozorila da će od 1. decembra ukinuti njihovo emitovanje, što je naposletku i učinila.

NOVI PREMIJUM SPORTSKI KANAL - "United media" najavio je da kroz nekoliko dana počinje sa radom novi sportski kanal "Nova sport", koji bi kako se može zaključiti preuzima sva najbitnija sportska dešavanja, među kojima će biti najjače evropske fudbalske lige, košarkaška Evroliga i Evrokup, što je do sada prenosio Sportklub na svojim brojnim sportskim kanalima.

Za sada nije poznato da li će novi sportski kanal sa premijum sportskim sadržajem biti u ponudi KDS-a. Iz "United media"  navodi da će noi kanal biti dostupan u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

U kompaniji "United media" ističu da nije problem do njih nego do kablovskog distributera.

- Kako je višegodišnji ugovor o distribuciji istekao, "Pošta NET" nije pokazala interesovanje za produženje ugovora te su korisnici od danas ostali bez signala na kanalima "N1", "Sport klub" (1-6), "Pikaboo", "Vavoom", "Cinemanija", "Lov i ribolov" i "Grand" - navode u kompaniji "United media". - Izuzetno nam je žao što se višegodišnja saradnja sa ovim operaterom završila i što su njihovi korisnici ostali uskraćeni za naše kanale. Svi naši pokušaji da sa nadležnima u ovoj kompaniji razgovaramo o nastavku saradnje i produženju ugovora bili su bezuspešni. Nažalost, u ovakvoj situaciji ispaštaju gledaoci koji od danas neće biti u mogućnosti da gledaju sportske kanale "Sport klub"-a kao i informativni program N1 televizije.

Prvog dana decembra kompanija "Pošta NET" je saopštila da iz istih razloga (neproduživanje ugovora sa nosiocem prava) od 1. januara se ukidaju kanali "Eurosport", "Discovery", "Animal planet" i "TLC". Kablovski distributer je najavio da će u narednom periodu uložiti trud da programsku šemu obogati novim interesantnim i kvalitetnim sadržajima.

"DEŽAVU" - Poslednjeg dana 2015. godine korisnici KDS-a saznali su da se iz programske šeme izbacuju kanali popularnog "Sport kluba". Nakon glasnog negodovanja korisnika operater je posle nekoliko meseci ponovo uspostavio saradnju sa nosiocem prava na emotivanje i vratio signal pomenutog kanala na ekrane svojih korisnika. Mnogi su taj slučaj povezivali sa Arenasport kanalima koji su u vlasništvu "Pošta NET"-a. Kanal N1 tada još nije bio u sistemu KDS-a.

Iako su se pojavile površne i  tendenciozne informacije da su samo Subotičani ostali bez ovih TV programa, važno je (činjenično) istaći da se promene odnose na čitavu mrežu KDS-a u Srbiji, kako na Suboticu, tako i Beograd, Novi Sad...

Nezadovolji korisnici se s pravom pitaju da li će usled osiromašavanja ponude doći i do korekcije cene, na niže, podrazumeva se. Reakcije na društvenim mrežama ukazuju na to da su mnogi spremni na najradikalnije poteze, među kojima je svakako raskid Ugovora sa kablovskim distributerom. Da li će se naći neki kompromis ostaje nam da saznamo u narednim danima, nedeljama, mesecima...

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 156
Pregleda: 42757
Povezane teme

kablovska televizija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.