Komentara: 6
Pregleda: 3421

"Južni vetar" i "50 nijansi oslobođeni" najgledaniji filmovi u 2018. godini

14.01.2019. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Godinu za nama, obeležilo je više od hiljadu projekcija u bioskopima, a najveće interesovanje subotička publika pokazala je za filmove fantastike, horora i domaća ostvarenja, sudeći po tome što se film "Južni vetar" našao u samom vrhu gledanosti.
"Južni vetar" i "50 nijansi oslobođeni" najgledaniji filmovi u 2018. godini

Tokom prošle godine, bioskop "Eurocinema" na Otvorenom univerzitetu posetilo je više od 36.000 ljudi, a od 230 filmskih projekcija, titulu najgledanijeg filma poneo je "Južni vetar" sa preko 5.300 posetilaca. Na drugom mestu, našao se poslednji nastavak popularne trilogije "50 nijansi oslobođeni" koji je pogledalo oko 2.250 sugrađana, dok je treće mesto pripalo filmu "Deadpool 2" sa više od 1.250 gledalaca.

- Kada su u pitanju žanrovi, na prvom mestu su fantastični filmovi o superherojima, poput "Osvetnika", "Venoma", "Akvamena" i drugih. Takođe, subotička publika voli da isprati i domaća ostvarenja, te kada se u bioskopu igra neki od domaćih filmova, primetno je da ima mnogo više publike u sali. Veoma gledane bile su i komedije, a zanimljivo je da u poslednje vreme imamo sve više publike na hororima. Prošle godine smo puštali veliki broj horora i to je takođe žanr koji interesuje našu publiku - kaže Ivona Iveljić iz "Eurocinema" bioskopa.

Približnu posećenost, imao je i Art bioskop "Aleksandar Lifka", čije komercijalne i nekomercijalne programe je pogledalo nešto više od 33.500 sugrađana. Slični žanrovi bili su među najgledanijima i u ovom bioskopu, ali je titula najgledanijeg filma u 2018. godini pripala poslednjem nastavku "50 nijansi oslobođeni".

- Odmah iza njega su dva domaća filmska ostvarenja, "Južni vetar" i "Kralj Petar I", koja su bila veoma gledana i mislim da je divna stvar što se i domaći film vraća u produkciju i da beleži visoku gledanost - kaže Gordana Guberinić, direktorka Art bioskopa "Aleksandar Lifka". - Pored ovih, Subotičani su iz godine u godinu pretežno zainteresovani za filmove fantastike, horore, dobre trilere i Diznijeve animirane filmove, a prošle godine je veoma gledan bio i muzički film "Bohemska rapsodija".

"Južni vetar" i "50 nijansi oslobođeni" najgledaniji filmovi u 2018. godini

Osim što pažljivo biraju filmove koje će pustiti u distribuciju, pri čemu posebnu pažnju poklanjaju animiranim filmovima u kojima najviše uživaju najmlađi sugrađani, iz Art bioskopa najavljuju da će ove godine biti i nekoliko novina, među kojima je i uvođenje 3D projekcije.

Deo kupovine smo obavili još prošle godine, kada smo nabavili novo bioskopsko platno, takozvano "silver" platno koje može da se koristi za 2D i 3D projekcije i ono je već montirano. Nabavili smo i specijalne naočare visokog kvaliteta, dva priključka za postojeću DSP mašinu, a ostalo je da se kupi još jedan priključak i onda smo završili. Ukupna vrednost investicije je oko 3 miliona dinara, koja je finansirana većinom iz sopstvenih sredstava, i očekujem da ćemo do aprila ili maja moći da započnemo i sa odabranim 3D projekcijama, koje će sigurno obradovati naše posetioce - poručuje Guberinić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3421
Povezane teme

Art Bioskop Lifka

bioskop u Subotici

bioskop Eurocinema

subotica bioskop

gordana guberinić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.