Komentara: 0
Pregleda: 3780

Juniori Spartaka zauzeli 2. mesto na prvenstvu Srbije

10.05.2015. u 23:15h
Izvor: Subotica.com
Juniori odbojkaškog kluba "Spartak" osvojili su drugo mesto na finalnom turniru prvenstva Srbije pošto su maksimalno pobedili u dva meča, dok su u trećem poraženi od Vojvodine NS seme koja je na kraju i trijumfovala na turniru. U idealnoj ekipi finalnog turnira našla su se čak dva igrača iz redova subotičke ekipe.
Juniori Spartaka zauzeli 2. mesto na prvenstvu Srbije

Vojvodina NS Seme iz Novog Sada osvojila je titulu prvaka Srbije u konkurenciji juniora, pošto je osvojila prvo mesto na Finalnom turniru Prvenstva Srbije 2015, koji je danas završen u sali OŠ “Sava Kerković” u Ljigu.

Drugo mesto je osvojio subotički Spartak, treće Spartak iz Ljiga, a četvrti je Partizan.

U prvom kolu odigranom u petak subotički Spartak je pobedio Partizan sa maksimalnih 3:0 (29:27, 25:22, 25:18) dok je Vojvodina bila bolja u domaćina turnira Spartaka iz Ljiga u pet setova 3:2 (25:22, 28:26, 23:25, 21:25, 15:12).

Narednog dana odigran Spartak iz Subotice je poražen od Vojvodine, dok  je ekipa iz Ljiga nanela drugi poraz Partizanu. Oba meča su završena rezultatom 3:1.

U poslednjem kolu odigranom danas Sastala su se dva Spartaka i Vojvodina protiv Partizan koji je na ovom turniru pokazao najamanje. Očekivano Vojvodina je zabeležila i treću pobedu (3:1 - 25:23, 25:20, 23:25, 25:22) za maksmialan učinak, dok je subotički Spartak nadigrao ljižane sa 3:0 (25:23, 26:24, 25:23).

Posle tri odigrana meča Vojvodina NS seme je sa 3 pobede i 8 osvojenih bodova zauzela prvo mesto, ispred subotičkog Spartaka koji je imao bilans od dve pobede i jedna poraz (6 bodova), Spartak iz Ljiga je bio treći sa 4 boda, dok je Partizan završio turnir bez osvojenog boda.

Juniori Spartaka zauzeli 2. mesto na prvenstvu Srbije

MOK "Spartak" (juniori) / foto: Odbojkaški savez Srbije

Nakon uručenja pehara pobedničkoj ekipi usledila je i podela pojedinačnih nagrada, a veliko priznanje su dobila čak dva igrača Spartaka iz Subotice.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je David Mehić (Vojvodina NS seme), najbolji tehničar je bio subotički junior Nikola Stoković, najbolji primač je bio Marko Radosavljević iz domaće ekipe, najbolji serverski utisak ostavio je Miloš Nadaždin iz šampionske ekipe,  najbolji libero je bio Vukašin Smiljanić (Spartak, Ljig), dok je za najboljeg blokera proglašen još jedan junior iz subotičke škole odbojke - Aleksandar Tumbas.

Juniori Spartaka zauzeli 2. mesto na prvenstvu Srbije

Najbolji na turniru / foto: Odbojkaški savez Srbije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3780
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.