Komentara: 0
Pregleda: 2681

Jubilej Gradske biblioteke

13.10.2011. u 19:06h
Izvor: RTV Yueco
Jubilej Gradske biblioteke

Naša najstarija ustanova kulture, Gradska biblioteka, danas je proslavila 121. rođendan. Na Svečanoj akademiji, direktor biblioteke Dragan Rokvić je govorio o naporima i rezultatima, ovog kolektiva, u proteklom periodu, te su dodeljene mnoge nagrade i pohvale. Kao partneri Gradske biblioteke, ispred muzičke organizacije Elekta, na svečanosti su nastupili Renata Rož – flauta, Andrea Čeke- klavir i Adam Radetić-saksofon.

Jagoda Marjanov, Mihalj Vermeš i Alojzije Poljaković su na Svečanoj akademiji proglašeni za najvernije čitaoce na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Pobednik literarnog konkursa, Američkog kutka, na temu Moj američki san, je Vladimir Milojković.

Kao zavičajna knjiga godine je proglašena knjiga Gabora Demetera San devojke-meseca. A Mile Tasić se u ime zavičajnog odeljenja, zahvalio svima koji su učestvovali u akciji Zaštitimo zavičajni materijal, od kojeg je upriličena izlozba u Kataloškoj sobi Gradske Biblioteke.

Nagrada za zivotno delo je dodeljena istoričaru umetnosti Beli Duranciju, koji je ove godine izdao tri knjige i koji je od četrdeset i neke, dugogodišnji saradnik naše najstarije ustanove kulture u gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2681
Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.