Komentara: 13
Pregleda: 2565

Jovanka Broz bez ulice u Subotici

03.07.2014. u 16:05h
Izvor: Subotica.com
Komisija za dodelu naziva ulicama u Subotici odbila je predlog da jedna od ulica ponese ime Jovanke Broz, prenosi agencija "Tanjug".
Jovanka Broz bez ulice u Subotici

Centar Tito i Društvo za istinu o Narodno-oslobodličakoj borbi iz Subotice uputio je sredinom decembra predsedniku Skupštine grada Subotica predlog da jedna od subotičkih ulica ponese ime preminule Jovanke Broz, a ovaj predlog je većinom glasova odbijen na nedavnoj sednici komisije.

Kako se navodi u izvodu iz zapisnika sa sednice, članovi komisije bili su protiv ovog predloga s obrazloženjem da životno delo i istorijska uloga Jovanke Broz nisu dovoljni da bi se po njoj nazvala ulica, te da nema posebnih razloga zbog čega bi se po supruzi nekadašnjeg predsednika dodeli naziv ulici.

Društva za istinu o NOB i Jugoslaviji saopštila su da ova odluka Komisije nije dobra, kao i da neće odustati od svog predloga, jer smatraju da je Jovanka Broz simbol epohe koja je obeležila istoriju Jugoslavije, ali i čitavog sveta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 2565

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.