Komentara: 0
Pregleda: 8691
Foto

Jovana Belović i Igor Greksa poneli titule najboljih glumaca u protekloj sezoni

18.06.2017. u 20:18h
Izvor: Subotica.com
Predstavom „Dva u jedan“, po tekstu Reja Kunija, u režiji Petra Jovanovića, u petak je subotičko Narodno pozorište spustilo zavesu na sezonu 2016/17.
Jovana Belović i Igor Greksa poneli titule najboljih glumaca u protekloj sezoni

Posle sjajne komedije, koja je još jednom do suza nasmejala brojnu publiku, tradicionalno su dodeljene nagrade najboljim glumcima i radniku u pozorištu. Za najboljeg radnika proglašena je Radinka Beba Jovičić, koja je skoro ceo svoj radni vek provela u računovodstvu subotičkog tetra.

Po mišljenju stručnog žirija, koji su činili Kata Đarmati, Jasmina Jovančić Vidaković i Minja Mazarek, najbolja glumica minule sezone bila je Jovana Belović, koja je briljirala u ulozi Elijante u predstavi „Mizantrop“. Za najboljeg glumca proglašen je Igor Greksa i to zbog izvanrednih uloga u predstavama „Ruženje naroda u dva dela“, gde je igrao čak četiri role, i „Dva u jedan“, u kojoj je fenomenalno odigrao lik Džordža Pigdena.

Jovana Belović i Igor Greksa poneli titule najboljih glumaca u protekloj sezoni

- Veoma mi je značajna ova nagrada, naročito što mi je ovo prva sezona u subotičkom Narodnom pozorištu, drago mi je da mi je ukazano poverenje na samom početku, ali i na samom kraju, dodelom ovog priznanja – kaže Igor Greksa. - Uloge koje sam imao ne mogu se porediti, jer su te predstave potpuno žanrovski različite i jednako sam uživao radeći obe. Drago mi je baš zbog toga što su veoma različite, što pokazuje da se snalazim u različitim žanrovima.

Jovana Belović i Igor Greksa poneli titule najboljih glumaca u protekloj sezoni

Za mladu glumicu Jovanu Belović dobijena nagrada je podstrek da u narednoj sezoni bude još bolja na sceni.

- Ovo priznanje je povratna informacija na moj rad koji sam ovde pružila. Znači mi veoma i to je samo još jedna odskočna daska i vetar u leđa da se radi još bolje, jače, pametnije... - ističe Jovana.

Odmah posle letnje pauze, nagrađeni glumački par, ali i ostali članovi ansambla na srpskog jeziku počinju rad na novoj predstavi „Avgust u okrugu Osejdž“, koja će otvoriti narednu pozorišnu sezonu.

Izvor: Subotica.com
Predstava "Dva u jedan" Predstava "Dva u jedan" Predstava "Dva u jedan" Predstava "Dva u jedan" Predstava "Dva u jedan" Predstava "Dva u jedan" Predstava "Dva u jedan" Predstava "Dva u jedan"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8691
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorišna sezona

pozorište jadran

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.