Komentara: 3
Pregleda: 12410

"Joso sekirica" u Okružnom zatvoru u Subotici

21.05.2010. u 20:59h
Izvor: RTV Yueco
"Joso sekirica" u Okružnom zatvoru u Subotici

Josip Vujić zvani “Bokser” koji je počinio 7 teških ubistava u Subotici sredinom 90'ih godina prošlog veka iz Mađarske je pre mesec dana prebačen u Okružni zatvor u Subotici.

Vujić je u zatvoru u Kečkemetu odslužio kaznu od 20 godina zatvora za ubistvo mađarskog taksiste.U slučaju da se odredi ponavljanje krivičnog postupka u Višem sudu u Subotici kažu da će to biti jedan od najsloženijih krivičnih postupaka u Srbiji.

Pored sedam ubistava Vujić se tereti i za krađe. Okrivljeni Josip Vujić, prozvan “Joso Sekirica” je 1995-te ubio taksiste Budimčevića i Vukelića.Nakon toga, Vujić kreće za Beograd i u okolini Aleksandrova ubija makednoskog državljanina, zatim bračni par u Bajmoku Anku i Savu Vukeljića, a nakon toga dve sestre Radojku i Mariju.

Vujić je uspeo da pobegne policiji prilikom sprovođenja od zatvora do suda i beži u Mađarsku, gde su ga čekali žena i dete. Tada ubija mađarskog taksistu kojeg je i opljačkao. Mađarska policija ga je uhapsila u jednom izbegličkom kampu blizu mesta Baja i tada je osuđen na 20 godina zatvora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 12410
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.