Komentara: 3
Pregleda: 2304

Još tri nagrade za subotičko Narodno pozorište

09.11.2021. u 10:57h
Izvor: Subotica.com
Na 28. Međunarodnom festivalu klasike "Vršačka pozorišna jesen", Narodno pozorište Subotica je učestvovalo sa predstavama "Kus petlić" i "Ožalošćena porodica" i osvojilo tri nagrade.
Još tri nagrade za subotičko Narodno pozorište

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, odnosno najbolju žensku ulogu, dobila je Minja Peković, a njen kolega Igor Greksa poneo je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, odnosno najbolju mušku ulogu. Specijalnu nagradu za inventivni rediteljski postupak u predstavi "Ožalošćena porodica" dobio je reditelj Andrej Boka.

Još tri nagrade za subotičko Narodno pozorište

Ožalošćena porodica

Još tri nagrade za subotičko Narodno pozorište

Kus petlić

Direktor Narodnog pozorišta Subotica, Miloš Nikolić, čestitao je kolegama na izuzetnim postignućima, rekavši da mu je ukazana velika čast što je na čelu jedne ovakve institucije kulture, koja je među najuspešnijima u Srbiji.

- Ono što možemo i ono što stalno radimo, jeste da sa scene ponudimo ono najbolje što možemo, u skladu sa resursima koje imamo. Ima tu i puno ljubavi prema poslu i puno aktivizma. Bez toga, zaista, ne bi bilo moguće nizati ovakve uspehe, jer naši veliki reditelji, kostimografi, scenografi, glumci i glumice, zbog ljubavi prema svom poslu, lakše prihvataju okolnosti i uslove u kojima žive i rade. U tom smislu, kada kanališemo energiju na to da napravimo dobar rezultat, ove materijalne stvari postaju manje važne. To je možda i jedini recept, kako uspeti u vremenu kada kultura baš i nije u fokusu interesovanja. Naši uspesi su odličan podstrek za sve, i mlađe i starije kolege, da nastave da rade i napreduju. Sve kolege iz našeg pozorišta su jedna velika porodica, jedna celina, koja samo na taj način može da funkcioniše kompaktno. To su divni ljudi koji svaki put daju sve od sebe. Za njih ne postoji manje važna predstava ili proba. U svakom trenutku daju svoj maksimum i zato me i ne čudi tako veliki broj priznanja. Izuzetno sam zadovoljan svim postigutim i mogu sa sigurnošću da tvrdim da će se trend dobrih rezultata nastaviti - poručio je Nikolić.

Još tri nagrade za subotičko Narodno pozorište

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2304
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorište

miloš nikolić

subotičko pozorište

nagrada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.