Komentara: 0
Pregleda: 2259

Još se ne zna kada će biti sahranjen Branči

06.04.2010. u 20:24h
Izvor: RTV Yueco
Još se ne zna kada će biti sahranjen Branči

Ni osam dana nakon smrti 53-trogodišnjeg Subotičana Branimira Nikolića poznatijeg kao “Branči” ne zna se kada će biti sahrana. U Višem Sudu u Subotici kažu da se čekalo da se završi obdukcija i da ne postoji ni jedna naznaka da se radi o ubistvu.U sudu dalje objašnjavaju da pošto Branči nije imao rodbine na gradu je da organizuje sahranu.

Sa druge strane, njegovi prijatelji već nedelju dana pokušavaju da dođu do sadržaja oproštajnog pisma sa željom da ga sahrane. Bivši koordinator za uterivanje istine Narodnog pokreta “Otpor” Branimir Nikolić pronađen je mrtav 29.marta. Nikolić se ubio na Paliću u parku kod ugostiteljskog objekta Male gostione.

Branimira Nikolića Subotičani pamte kao lidera subotičkog otpora koji je godinama se borio protiv korupcije i organizovanog kriminala. Nakon petog oktobra optužio je tadašnje rukovodstvo političke organizacije “Otpor” da su preregistrovanjem nevladine organizacije u političku stranku od članstva sakrili finansijsko poslovanje koje je, kako je tvrdio, od 2000. godine “teško” više od dva miliona dolara. Pored toga, Nikolić je i dva puta bio osuđen na odluženje kazne u zatvoru i to zbog klevete. Prvi put je odležao šestomesečnu kazne za klevetu po tužbi Miodrag Kostića.

Na osnovu presude za klevetu po tužbi nekadašnjeg lidera Saveza vojvođanskih Mađara Jožefa Kase trebalo je da ide 22 dana u zatvor, ali tužba je kasnije povučena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2259
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.