Komentara: 18
Pregleda: 5270

JKP "Čistoća i zelenilo" neće da vrati pare za pošumljavanje

20.01.2014. u 15:54h
Izvor: RTV Yueco
Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uputio je zahtev za povraćaj novca od projekta pošumljavanja, koje je trebalo da realizuje Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo”. U zahtevu se navodi da Čistoća treba da vrati razliku novca između uplaćenih i opravdanih sredstava, koja iznosi 13, 3 miliona dinara plus kamatu, što bina kraju iznosilo 18 miliona dinara. U Čistoći kažu da smatraju da ne treba da vrate novac, nego da završe projekat pošumljavanja.
JKP "Čistoća i zelenilo" neće da vrati pare za pošumljavanje

Čistoća traži rešenje kako da ne vrati novac pokrajini za projekat pošumljavanja katastarskih opština Žednika, Mišićevo, Đurđina i Bikovo. U pomenutom preduzeću osporavaju izveštaj komisije o prijemu sadnica, jer smatraju da se mnogo više primilo sadnica nego što je komisija napisala.Reč je o pošumljavanju 350 hektara, pošto 50 hektara se odnosi na restituciju.U Čistoći priznaju da nisu završili posao i traže od pokrajine da im uvaži dosada urađen posao, kako bi na jesen mogli da nastave projekat pošumljavanja.

U lokalnoj samoupravi nisu optimistični po pitanju celokupne situacije. Kažu da će najverovatnije morati da vrate novac zbog nezavršenog posla na pošumljavanju, samo je pitanje da li će to uraditi Čistoća ili grad.

U lokalnoj samoupravi kažu da će nastaviti projekat pošumljavanja, ali pod drugačijim uslovima. Za podizanje vetrozaštitinih pojaseva i pošumljavanje biće izdvojeno 54 miliona dinara, jer je veoma bitno da se poveća procenat pošumljenosti u okolini Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5270
Povezane teme

1. septembar dan subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.