• Pregleda: 2561

Jesenji vašar cveća "Garden flora" od 24. do 27. oktobra

Jesenja izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica "Garden Flora" održaće se od 24. do 27. oktobra na malom šetališu Trga republike. Svoje proizvode izložiće oko 20 izlagača, a sugrađani će biti u prilici da kupe sezonsko cveće i prateću opremu hortikulture po pristupačnim cenama.
Jesenji vašar cveća "Garden flora" od 24. do 27. oktobra

Tradicionalna manifestacija "Garden flora" organizuje se dva puta godišnje, na proleće i jesen, kada se na šetalištu Trga republike može pronaći veliki izbor sezonskog i saksijskog cveća, sadnica, te raznih suplemenata za bašte.

Imaćemo zaista fantastičnu ponudu, jer nas je vreme poslužilo, cveća ima u izobilju, tako da će biti širok izbor sadnica, zimzelenog šiblja i naravno hrizantema, koje su najaktuelnije pred predstojeće praznike. Osim toga, sugrađani će moći, kao i do sada, da se posavetuju sa proizvođačima i dobiju korisne informacije o uzgoju i održavanju biljaka - najavljuje Arpad Kiš iz Udruženja seljaka Subotica.

Otvaranje manifestacije je zakazano za četvrtak, 24. oktobar, u 12 časova, a očekuje se učešće više od 20 proizvođača cveća iz severne Vojvodine, te nekoliko predstavnika starih zanata i prateće opreme hortikulture, grnčarije, slatkiša i igračaka.

- Dobijali smo ponude sa raznih strana, ali naša manifestacija prvenstveno podržava lokalne male proizvođače i to je naš cilj kojeg se pridržavamo. Iako imamo mnogo većih i jačih proizvođača, jednostavno ih ne pozivamo i ne angažujemo, jer ovaj vašar nije tržište za industrijsku proizvodnju, već za sitne proizvođače sa našeg lokala, kao što su Subotica, Senta, Sombor, Apatin i druga okolna mesta - dodaje Kiš.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.