• Pregleda: 1269

Jedriličarstvo: Održana regata "7. Palićka jedra"

Jedriličarska regata "Palićka jedra", sedma po redu, održana je proteklog vikenda na Palićkom jezeru. Zapažene rezultate ostvarili su i takmičari JK "Reful", kluba tehničkog organizatora.
Jedriličarstvo: Održana regata "7. Palićka jedra"

Na tradicionalnoj regati učestvovalo je oko 30 jedriličara iz 7 klubova. Pored domaćina, JK "Reful" i komšijskog JK "Palić", ove godine učešće su uzeli JK Vojvodina, Brodarski klub "Metalac", AJK, NC "Palilula" i JK "Zemun".

Prvog dana su jedrene četiri trke po jugozapadnom vetru brzine ok 4 metra u sekundi. Vreme je bilo idealno za takmičenje, uz pretežno sunčani, topao i vetrovit dan. Tada su se favoriti već izdvojili po rezultatima. Zbog nepovoljnijih vremenskih uslova na jezeru, drugog dana vožena je samo jedna trka.

Iz JK "Reful" najbolji rezultat je postigla Petra Buljovčić, koja osvojila 1. mesto u klasi "Laser 4.7", dok Ivan Kiš u klasi "Laser" osvojio 3. mesto.

Petra Buljovčić, Zlatko Buljovčić, Ivan Kiš

U najvećoj klasi jedrilica "Fin", prvo mesto je osvojio Ivan Knezevic iz AJK "Beograd", u klasi "Laser" najbolji je bio Robert Kovač iz JK "Palić", njegov klupski kolega Nenad Zakić zlatnu medalju je osvojio u klasi "Optimist" u generalnom plasmanu i u uzrastu U12.

Za najbolju devojčicu proglašena je Nađa Mihajlov iz JK "Vovodina", dok je Mina Zei iz AJK "Beograd" najbolja u uzrastu do 12 godina.

Regata je organizaovao Jedriličarski klub "Reful" sa Palića, u saradnji sa Pokrajinskim i lokalnim  sekretarijatom za sport i omladinu, kao i Jedriličarskim savezom Vojvodine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.