Komentara: 1
Pregleda: 2508

Jedrenje: Održana "Prvomajska regata", takmičari "Palića" zabeležili zapažene rezultate

07.07.2020. u 10:50h > 13:43
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda, u odloženom terminu, održana je tradicionalna "Prvomajska regata" u jedrenju. Učešće je uzelo 10 klubova iz Srbije, sa blizu stotinu takmičara. Domaćin sportskog skupa bio je Jedriličarski klub "Palić", čiji su takmičari ostvarili zapažene rezultate u više klasa.
Jedrenje: Održana "Prvomajska regata", takmičari "Palića" zabeležili zapažene rezultate
Foto: MIllerson

Od 3. do 5. jula na Palićkom jezeru je održana tradicionalna "Prvomajska regata", koja se zbog epidemiološke situacije i mera prevencije nije održala u standardnom terminu, tokom prvomajskih praznika,

Na "Prvomajskoj regati", koja se boduje za Prvenstvo Srbije, učestvovao je 91 takmičar, iz 10 srpskih kluba, kao i nekoliko takmičara iz Mađarske, za koje organizator objašnjava da dolaze zbog dobrog jedrenja i druženja.

Jedrenje: Održana "Prvomajska regata", takmičari "Palića" zabeležili zapažene rezultateTakmičenje je održano u klasama "Finn", "Laser standard", "Laser radial", "Laser 4.7" i "Optimist", odvoženo je ukupno 5 trka, što organizatore čini zadovoljnim.

Što se tiče ostavrenih rezultata domaćih takmičara, iz redova JK "Palić" prva mesta su osvojili Tihomir Zakić u klasi "Finn" i Kristina Boja u klasi "Laser 4.7",  a treća mesta su pripala Danilu Bešiću (klasa "Laser standard") i Nenadu Dakiću (klasa "Optimist").

Jedrenje: Održana "Prvomajska regata", takmičari "Palića" zabeležili zapažene rezultateJedrenje: Održana "Prvomajska regata", takmičari "Palića" zabeležili zapažene rezultateOrganizator regate je JK "Palić", uz podršku nacionalnog Saveza i brojnih sponzora.

Naredna regata na Paliću se održava već za vikend, kada je na programu Otvoreno prvenstvo Vojvodine. Takmičarsku pauzu između dve regate JK "Palić" obaviće u Mađarskoj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2508
Povezane teme

jedriličarski klub palić

jedriličarstvo

jedrenje

jedriličarska regata

prvomajska jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.