Komentara: 28
Pregleda: 7764

Jedinstven cenovnik za taksi udruženja

02.08.2011. u 15:23h
Izvor: RTV Yueco
Jedinstven cenovnik za taksi udruženja

Od juče taksi udruženja bi trebalo da imaju jedinstven cenovnik. U maju je usvojen Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i tumačeći zakon, pojedine opštine i gradovi su njihovim taksi udruženjima odredili minimalnu ekonomsku cenu. U gradskoj upravi kažu da su odredili minimalne cene i da će na ovaj način da se spreči nelojalna konkurencija.

Sva taksi udruženja u gradu imaju jedinstvenu cenu prevoza i ukinuti popust na telefonski poziv, odlučile su gradske vlasti.Rešenjem je definisano da start košta 60 , kilometar 50, a čekanje po satu 600 dinara. Taksi udruženja su prihvatila ovu odluku.

Izmene i dopune Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju stupile su na snagu 17. maja i njima se lokalnim samouprava nalaže da odrede jedinstvenu cenu taksi prevoza. Nakon nekoliko sastanaka sa između grada i predstavnika taksi udruženja došlo se do zajedničkog rešenja.

U Savez subotičkih taksista radi 12 taksi udruženja, a u gradu ima oko 30 taksi udruženja.Svaki taksista mora ispunjavanja određene norme, koje se odnose kako na plaćanje poreza, tako i opremanje vozila. U dogovoru sa gradom kada na dužnost stupi komunalna policija imaće ovlašćenje da kažnjava nelegalna taksi udruženja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 7764

Povezana vest

Povezane teme

taksi

cene taksija

taxi udruženje

taksi udruženje

taksi prevoz

taxi subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.