Komentara: 0
Pregleda: 1688

Jedanaesta zbirka pesama Đorđa Kuburića predstavljena na Beogradskom sajmu knjiga

02.11.2023. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Naš sugrađanin Đorđe Kuburić objavio je je svoju jedanaestu zbirku pesama pod naslovom "Slike i prilike" . Publikovana je u izdanje kraljevačke "Povelje" i predstavljena na Sajmu knjiga u sali "Vasko Popa".
Jedanaesta zbirka pesama Đorđa Kuburića predstavljena na Beogradskom sajmu knjiga

Knjiga je predstavljena na Beogradskom sajmu zajedno sa još deset naslova, prilikom promocije ovogodišnjeg kola Poveljine edicije “Poezija danas”, koja spada među najprestižnije pesničke biblioteke u srpskom izdavaštvu. 

- Program je  bio odlično organizovan i prilično dobro posećen. I moji utisci sa sajma knjiga su pozitivni. Tokom kraćeg boravka na štandu izdavača potpisao sam određeni broj prodatih primeraka, a predstavnici "Povelje" obradovali su me informacijom da postoji ne malo interesovanje za knjigu - ističe Đorđe Kuburić.

Jedanaesta zbirka pesama Đorđa Kuburića predstavljena na Beogradskom sajmu knjiga“Slike i prilike” sadrže pedeset jednu pesmu, koje su svrstane u tri celine, a promocija nas tek očekuje. 

 - Prvi ciklus sadrži kraće i sublimne pesme iz kojih progovara rezignirani lirski subjekt  Drugi krug je investiran u artikulaciju iskustava sa putovanja, dok treći ciklus donosi duže I ekstenzivnije pesme. Naslovna sintagma preuzeta iz kolokvijalnog jezika, svojom naoko uopštenom semantičkom porukom uvodi čitaoca u lavirint značenja I osećanja. Knjiga je tek izašla i zakoračila u svoj život, na koji ja ne mogu puno da utičem. Odapeo sam je, pa nek se sama snalazi. Nadam se  dobroj kritičarskoj i čitalačkoj percepciji, a u  planu je i nekoliko promocija - objašnjava on.

Jedanaesta zbirka pesama Đorđa Kuburića predstavljena na Beogradskom sajmu knjigaOva zbirka druga je knjiga koju je Kuburić objavio ove godine. 

 - U junu je publikovano dvojezično, srpsko-mađarsko izdanje mojih pesama pod naslovom “Ne ostavljam leto / A nyarat nem hogyom el”, a knjigu je priredio i pesme preveo Ileš Feher, u izdanju Fondacije slobodne štampe - Családi Kör iz Sente.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1688
Povezane teme

đorđe kuburić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.