• Pregleda: 2255

Javni poziv za predlaganje dobitnika zvanja "Pro urbe" i "Počasni građanin"

Komisija za dodelu zvanja i priznanja objavila je javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritoriji grada Subotica za dodelu zvanja POČASNI GRAĐANIN i priznanja PRO URBE. Predlozi mogu da se pošalju do 12. juna.
Javni poziv za predlaganje dobitnika zvanja "Pro urbe" i "Počasni građanin"

Zvanje POČASNI GRAĐANIN dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu.

Priznanje PRO URBE dodeljuje se licima za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti. Ovo priznanje dodeljuje se pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.

Ukoliko želite da učestvujete u predlaganju možete da to učinite pismeni putem, uz obrazloženje, tako što ćete odštampano predati u Gradski uslužni centar Grada Subotice ili poslati poštom Skupštini grada Subotice, sa naznakom "za Komisiju za dodelu zvanja i priznanja", a obavezno i u elektronskom obliku na e-mail adresu   do 12. juna 2015. godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
predlog Odgovori
Ovo je najveća glupost što su smislili odmorni politički mozgovi, ako već delite ovu nagradu treba je podeliti svim građanima koji su unazad 15 godina ostali bez posla i koji su još živi, pošto je dosta umrlo od gladi i nemaštine.
Ugled grada je srozan, privreda je opljačkana, mladi nam beže iz Subotice... sve činjenice govore da treba nagradit opljačkane obespravljene građane Subotice.
Vesko Odgovori
Ovog puta bi ntrebalo predloziti jednog stecajno upravnika zajedno sa sudijom, jer pojedinu su
toliko uspeli sto mnogi drugi nisu, da uniste nesto sto je 50 godina zivelo i davalo plate da mnogi
prezive, a sada ni to nema, dok drugi uzivaju na tuđem radu i mukama kroz cega su sve prosli.
Pravdoljub Odgovori
Milimira beočinskog..ON je zaslužan . BANDA.
Daddy Odgovori
Koja komedija, pocasni gradjanin? Stub srama Subotici fali, ima kandidata bezbroj!
Vesko Odgovori
Dosta nam je od pocasnog građana, od kako su nas neki dobro provozali, za sva vremena,
kao sto nam je to uradio jedan cuveni pritvorenik i bivsi urednik jednih poznatih i uglednih
novina, do pre izvesnog vremena.
cule Odgovori
NACU ZELICA za pocasnog gradjanina a siguran sam da se Bajic slaze sa mnom
hahaha jer on mu je ugled pravog Bunjevca koji se ne stidi svog Hrvatskog porekla
hahaha
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.