• Pregleda: 1798

Javna rasprava o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru "Staro sajmište" u petak u Sinagogi

Druga javna rasprava o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“ održaće se u petak, 25. oktobra, u subotičkoj Sinagogi. Prisustvo, učešće u raspravi i davanje predloga je omogućeno svim zainteresovanima.
Javna rasprava o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru "Staro sajmište" u petak u Sinagogi

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu od 11. oktobra do 1. novembra ove godine, a po okončanju javne rasprave, Ministarstvo kulture i informisanja analiziraće sugestije, predloge i primedbe učesnika u javnoj raspravi, sačiniće izveštaj o sprovedenoj raspravi i objaviće ga javno.

Prva javna rasprava o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“, u formi okruglog stola, održala se sredinom prošle sedmice u Spomen-parku „Kragujevački oktobar“ u Kragujevcu, a druga će biti održana 25. oktobra s početkom u 12 časova, u subotičkoj Sinagogi. Završna rasprava biće održana u Beogradu, 30. oktobra.

U javnoj raspravi će učestvovati predstavnici državnih organa, ustanova u oblasti kulture, lokalne samouprave, udruženja i drugi zainteresovani.       

Zainteresovani komentare mogu dostaviti na utvrđenim obrascima za komentare na mejl ili poštom (Ministarstvo kulture i informisanja, 11000 Beograd, ulica Vlajkovićeva 3, sa naznakom „Za Nacrt zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište“).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Julika Odgovori
Jel ovo Jevrejska svetinja ili Mesto za raspravljanje o politici?
B
Bravo za komentar!!!
Hram je od prinosenja zrtve i molitve YHWH dosao do toga da jos samo zurke da se organizuju i mozda deciji rodjendani i sve bi bilo zaokruzeno.
Molim nekog od istaknutih jevreja vernika da mi kazu da li misle da je Elohim zadovoljan sa time sta rade u njegovom hramu.
Pali Dr.Deneberg Odgovori
Zalosno je da ovakve smesne politiske gluposne sastanke drzite u mojoj sinagogi.
Palika Dr Deneberg
Aleksa
@Palika
Pozdrav od starog skolskog druga - IVb razred Gimnazije kod Poste 1951.godine. Preda mnom je slika - u donjem redu Ti si treci sa desne strane a ja treci sa leve.
Istina... Odgovori
Da je bilo interesa ovo pitanje bilo bi reseno davno, kako ga nema nije. "Briga za interese naroda" je sredstvo manipulacije i okoriscavanja. Da ne ulazim dublje u to ko je stvarni krivac za sudbinu tog naroda i ko je koristi za svoje interese. Istina je duboko zatrpana gomilom lazi. Pardon, gomilom tzv. postistina.
Волођа Odgovori
Поштована господо, ви која водите бригу о томе шта ће се одржавати у Синагоги а шта не. Није у питању никаква "политичка" расправа него проналажење решења да се Јеврејском и Српском народу који си понајвише пострадали на месту Старо Сајмиште достојно ода почаст. Ви ако имате боља решења, слободно приступите расрави која ,како текст указује, позива и обичне грађане да учествују. У супротном, не таласајте о нечему о чему очигледно појма немате.
SAFET Odgovori
Dobro da su se setili da mogu Sinagogu da koriste I za druge namene, bilo bi dobro za skupstinu izmeste u Sinagogu dok bi se gradska kuca mogla renovirati onda.
bona fide Odgovori
Bravo Volođa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.