Komentara: 19
Pregleda: 5365

Javna preduzeća u oktobru dobijaju nove direktore

25.08.2014. u 17:31h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Četrnaest javnih i javnih komunalnih preduzeća u Subotici mogli bi u oktobru dobiti nove direktore, izabrane na konkursu po novom Zakonu o javnim preduzećima, najavio je danas predsednik Skupštine Grada Subotica Ilija Maravić.
Javna preduzeća u oktobru dobijaju nove direktore

Maravić je rekao Tanjugu da očekuje da na sednici Skupštine, zakazanoj za petak, 29. avgust, budu doneta Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora tih preduzeća, nakon čega će se ući dalju proceduru, koja podrazumeva objavljivanje oglasa za izbor direktora u Službenom glasniku i dnevnoj štampi.

Potom, prema njegovim rečima, u roku od 30 dana prikupljaće se ponude, nakon čega će Komisija za izbor direktora preuzeti sve ponude, razmotriti ih i predložiti Skupštini grada najmanje dva predloga za izbor direktora, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove.

O tim pojedinačnim predlozima će se izjasniti Skupština, a onaj ko bude dobio većinu glasova, biće izabran za novog direktora.

"Na sledećoj skupštini, negde u oktobru, mogli bi da dobijemo imena novih direktora javnih preduzeća", rekao je Maravić Tanjugu.

Javna preduzeća u oktobru dobijaju nove direktore

On je podsetio da je Zakon o javnim preduzećima jasno definisao kriterijume i uslove za izbor direktora koji nalažu da, između ostalih, kandidat nije član organa političke stranke, da nije osuđivan za krivična dela iz oblasti privrede, da mu nije izrečena zabrana obavljanja delatnosti, te da treba da podnese program rada javnog preduzeća za mandatni period od četiri godine.

"Po meni je to jedna od najvažnijih stavki koju bi komisija trebalo da uvažava, jer svako lice koje konkuriše za direktora mora imati kvalitetan program rada. Znamo svi u kojoj smo situaciji, i država i pokrajina i grad Subotica i pojedina javna preduzeća. Ima prostora da se bolje radi, da se radi racionalnije, efikasnije. Nadam se, posle izbora direktora, da će tako i biti", rekao je Maravić.

On je dodao da "nikome nije garantovano da će i ostati na tim mestima ukoliko ne bude poslovao u skladu sa zakonom i zahtevima Skupštine, grada, gradonačelnika".

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 5365
Povezane teme

ilija maravić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.