Komentara: 28
Pregleda: 6106

Javna bezbednost zadovoljavajuća, broj krađa u opadanju - tvrde u Policijskoj upravi Subotica

09.02.2016. u 13:10h
Izvor: RTV Pannon
U proteklom periodu u Subotici su se desila brojna nasilna krivična dela. Došlo je do provalništava u više mesnih zajednica. Jedan deo građana se boji. Policija smatra da je javna bezbednost zadovoljavajuća.
Javna bezbednost zadovoljavajuća, broj krađa u opadanju - tvrde u Policijskoj upravi Subotica

Jedna sugrađanka, koja ne želi da otkrije identitet, ispričala je kako sumnja da su je provalnici pratili, jer kada su joj upali u kuću, odmah su ušli u njenu spavaću sobu.

- "U zoru su me izvukli iz kreveta, čupali za kosu i vukli po podu, zatim vezali za fotelju i tukli" - priča prestrašena sugrađanka napominjući da su joj provalnici stavili nož ispod vrata i pištolj na slepoočnicu.

Po rečima žrtve provalnici su tražili nakit i novac.

- "Udarali su toliko kao da žele da me ubiju, prevrnuli su celu kuću, uzeli su čak i čokoladu iz ormarića, ali to je pomoglo policiji da uzme otiske prstiju"  - nastavila je priču napadnuta sugrađanka koja kaže da ju je sin našao u nesvesnom stanju.

Iz subotičke policijske uprave kažu da je broj provala u 2015. godini niži nego ranijih godina. Policijski službenik Tatjana Vetro kaže da se najveći broj počinjenih krivičnih dela iz oblasti imovinskog kriminala, to su uglavnom teške krađe i krađe.

- “Broj teških krađa u 2015. godini u odnosu na 2014. je smanjen čak za 375 krivičnih dela, dok je broj krađa manji za 204 krivična dela” - izjavila je Vetro

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 6106
Povezane teme

bezbednost građana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.