• Pregleda: 2161

Izmena trasa gradskog i prigradskog saobraćaja zbog obeležavanja Dužijance

Zbog obeležavanja tradicionalne manifestacije "Dužijanca 2017", ulice Matije Gupca, Matka Vukovića, Trga žrtava fašizma, Petefi Šandora i Sečenji Ištvana sutra će biti privremeno zatvorene, a doći će i do izmena na trasama gradskog i prigradskog saobraćaja.
Izmena trasa gradskog i prigradskog saobraćaja zbog obeležavanja Dužijance

Zbog svečanog euharijskog slavlja u katedrali sv. Terezije Avilske, koje je zakazano za sutra u 10 časova, kao i zbog povorke do katedrale, a nešto kasnije do Trga slobode, autobusko stajalište "Lifka" biće van upotrebe u periodu od 9 časova do 13 časova i 30 minuta.

U navedenom periodu, pojedine gradske autobuske linije će saobraćati izmenjenim trasama:

  • Linija 1a od Preradovićeve ulice će produžiti pravo u Zagrebačku ulicu, odakle nastavlja ulicom Maksima Gorkog i Senćanskim putem, te se vraća na redovnu trasu. Stajališta "Jadran", "Higjenski zavod", "Arsenija Čarnojevića", kao i stajalište "Sinagoga" neće biti u upotrebi, već će autobusi koristiti stajališta "Patrija", "Pošta" i "Tehnička škola".
  • Linija 4a i linija 8a će saobraćati do/od Međumesne autobuske stanice.
  • Linija 3 i linija 6 će saobraćati Zagrebačkom ulicom, odakle će se vratiti na uobičajenu trasu linije 3, odnosno linije 6. U navedenom periodu, neće biti u upotrebi stajalište "Matija Gubec", već će putnicima na raspolaganju biti stajalište "Tehnička škola".

Prigradske linije za Bajmok, Tavankut i Kelebiju će umesto stajališta "Lifka", stajati na stajalištu gradskog saobraćaja "Sarvaš".

Po završetku obeležavanja "Dužijance 2017" autobusi će saobraćati uobičajenim trasama linija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Subaja Odgovori
Opet ce napraviti haos u gradu, a centar ce se kupati u senu i primitivizmu. Ne znam sto ne slave u Tavankutu tu seosku manifestaciju.
Boa
Moraju popovi prošetati njihove pink haljine :)
ffilozoff
Subaja- glupane, kakvu veze ima medjunarodna manifestacija Duzujanca koja traje 107 god. sa Vasim glupim komentarom? I treba da bude slame i konjskih govana na trgu-koja su sve govna bila na ovom trgu,konjska govna su pozitivna i poucna za glupane....
drapo Odgovori
@ SUBAJA
VRATI SE TAMO ODAKLE SI DOŠAO , TAMO JE SIGURNO LEPŠE I KULTURNIJE !!!
Srbo Odgovori
Sad bih ja trebao da se ugledam na vas pa da kenjam kao sto vi to radite na dan slave hrama Vaznesenja Gospodnjeg ili na badnji dan i Bozic ali necu.
Srecan vam praznik drage komsije i prijatelji,sve najbolje,da ga provedete u miru,zdravlju,sreci i blagostanju i da zivimo kao normalan svet svi zajedno!
Nadam se da ce neko da se seti ovog komentara za gore pomenute praznike i da ce uzvratiti na isti nacin!
Uzdravlje!
ffilozoff
Srbo-a ko su to Vi i Mi??/ Kad pisete komentar naglasite jer ima Nas 20 nacija u ovom gradu...neko vole,a neko ne vole dogadjaje u ovom gradu i komentarise,a ne napada ove ili one....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.