Komentara: 0
Pregleda: 2338
Foto

Izložbom "Town by night" počeo festival "Hrizantema"

27.10.2017. u 11:11h
Izvor: Subotica.com
Otvaranjem izložbe fotografija „Town by night“ Nikole Tumbasa sinoć u Art bioskopu „Aleksandar Lifka“ počeo je peti međunarodni festival filma horora i fantazije „Hrizantema".
Izložbom "Town by night" počeo festival "Hrizantema"

Zanimljiva postavka digitalnih fotografija na nesvakidašnji način prikazala je naš grad iz drugačijeg ugla.

- Pre otprilike dva meseca, direktorka Gordana Guberinić predložila mi je da napravim izložbu u okviru „Hrizantema“ festivala na temu „Grad noću“. Pristao sam i pretražio detalje koji bi dobro ilustrovali naš grad noću i uz razgovor sa Darkom Kovačevićem pokušao sam da ilustrujem ono što predstavlja naše vreme, ali ne samo kao estetske fotografije – kaže autor izložbe Nikola Tumbas. - Tako su se pojavili detalji kao što je hladna ulica gde su kladionice i kockarnice, obeležje našeg vremena. Tu su i ostali uglovi, lokali, koji su poznati po nečemu ili imaju  tradiciju. Sledeći korak je bio izrada tih snimaka, a kako mi je klasična fotografija, moram priznati, dosadila, pokušao sam da ih uradim kroz razne filtere i programe, koji su sada dostupni a  imitiraju stilove rada poznatih slikara. Tako je nastala ova izložba koja predstavlja nešto novo.

Izložbom "Town by night" počeo festival "Hrizantema"

Pred ljubiteljima horora i fantazije ove godine će biti čak 47 kratkometražnih filmova iz 17 država sveta.

Po rečima umetničkog direktora dr Miroslava Stojisavljevića, ove godine je proširen spektar potencionalnih posetilaca i pripremljen je pogram i za najmlađe.

- Krenuli smo od programa za decu do samih filmova horora i fantazije. Pokušali smo ove godine a sledeće je plan da se poveća pažnja na fantaziju. Nadam se da ćemo ove godine sa programom podići broj potencionalnih gledalaca – objašnjava Stojisavljević. - Pozivam sve posetioce da pogledaju neke od filmova koje smo mi namenili za decu, ali to su ustvari i za odrasle i dolaze iz Tajvana i izuzetno dobro su producirani i rađeni visokom tehnologijom. Pozivam gledaoce da pogledaju bar jedan set filmova, jer se u svakom nalazi miks sjajnih priča, dobre glume, muzike...

Izvor: Subotica.com
"Town by night" - Izložba fotografija Nikole Tumbasa "Town by night" - Izložba fotografija Nikole Tumbasa "Town by night" - Izložba fotografija Nikole Tumbasa "Town by night" - Izložba fotografija Nikole Tumbasa "Town by night" - Izložba fotografija Nikole Tumbasa "Town by night" - Izložba fotografija Nikole Tumbasa "Town by night" - Izložba fotografija Nikole Tumbasa "Town by night" - Izložba fotografija Nikole Tumbasa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2338
Povezane teme

izložba fotografija

hrizantema festival

međunarodni festival filmova horora i fantazije

nikola tumbas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.