Komentara: 0
Pregleda: 1254

Izložba "Vlad i Vostok" Društva srpsko-ruskog prijateljstva

01.11.2021. u 13:19h
Izvor: Subotica.com
Društvo srpsko-ruskog prijateljstva "Aleksandar Nevski'' iz Subotice otvoriće u utorak izložbu "Vlad i Vostok", Igora Obukhova, ruskog umetnika iz Vladivostoka.
Izložba "Vlad i Vostok" Društva srpsko-ruskog prijateljstva

Svečano otvaranje održaće se u Vestibilu Gradske kuće od 18 časova, a prisustvovaće predstavnici Ruskog doma iz Beograda, Gradske uprave i članovi Društva. Izložba će biti postavljena do 24. novembra.

Igor Obukhov je vanredni profesor odeljenja za slikarstvo i crtanje Državnog instituta umetnosti Dalekog istoka, član Saveza umetnika Rusije, dopisni član Međunarodne akademije za kulturu i umetnost, član međunarodnog komiteta „Azijskog umetničkog udruženja”.

Izložba je posvećena gradu Vladivostoku, koji je glavni grad Primorske teritorije, lučkog grada na Dalekom istoku Rusije.

Istorija Vladivostoka, podvizi njegovih stanovnika, bogata priroda, i jedinstveni arhitektonski izgled grada ogledaju se u slikama primorskog umetnika. Revolucionarne i pomorske priče autor tesno isprepliće u liku glavnog junaka, dečaka Vlada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1254
Povezane teme

izložba slika

društvo srpsko ruskog prijateljstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.