Komentara: 0
Pregleda: 323

Izložba slika Dobrog Stojanovića u četvrtak u SKC "Sveti Sava"

11.05.2022. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
U galeriji SKC "Sveti Sava" u četvrtak, od 19h, biće otvorena samostalna izložba slika Dobrog Stojanovića pod nazivom "U magičnom svetu snova". Ovu izložbu, Subotičani će imati priliku da pogledaju i u Noći muzeja, u subotu, u periodu od 18h do ponoći
Izložba slika Dobrog Stojanovića u četvrtak u SKC "Sveti Sava"

Dobri Stojanović je od 1967. do 2021. godine samostalno izlagao čak 38 puta, učestvovao je na skoro 300 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, osvojivši 16 domaćih i 7 međunarodnih nagrada, od toga 4 Grand Prix-a.

- Stojanovićev svet zbilja jeste magičan - pun je i porozan, nadrealan i fantazmagoričan, nadasve lirski i oniričan. Proslavljen i poštovan u svetu i kod nas, Dobri Stojanović je slikar vrhunske estetike i umeća, čija su dela u redovnim postavkama više svetskih modernih galerija.

Dobri Stojanović je diplomirao 1969. godine na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, a četiri godine kasnije završio je postdiplomske studije. Tokom druge godine postdiplomskih studija dobija stipendiju belgijske vlade i u Briselu specijalizuje grafiku.

- Kao stipendista španske vlade, slikarstvo je usavršavao u Madridu. Predavao je na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, na Katedri za crtanje i slikanje. O radu Dobrog napisano je više od 180 prikaza, kritika, intervjua i članaka u domaćoj i stranoj štampi. Pored slikarstva, crteža i grafike, bavi se i mozaikom, tapiserijom i teorijom umetnosti.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 323
Povezane teme
skc sveti sava zadužbina dušana radića izložba slika
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.