• Pregleda: 2271

Izložba realizovanih projekata iz fondova EU

Grad Subotica i Severnobački okrug  spadaju u najuspešnije korisnike fondova EU. U okviru programa prekogranične saradnje, u periodu od 2007. do 2013. godine, na područuju Severnobačkog okruga realizovani su projekti ukupne vrednosti oko 5 miliona evra.  Povodom Dana Evrope, koji se obeležava 9.maja, u Vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba realizovanih projekta.
Izložba realizovanih projekata iz fondova EU

Povodom tradicionalnog obeležavanja Dana Evrope, Centar lokalne demokratije u saradnji sa Gradom Subotica organizovao je izložbu projekata, koje su NVO, javna preduzeća i Grad Subotica realizovali u periodu do 2013. godine, uz finansijsku podršku Evropske unije. U tom perodu, u okviru prekogranične saradnje sa Mađarskom i Hrvatskom realizovani su projekti vrednosti oko 5 miliona evra.

Neki od najzačajnih projekata koji je realizovala gradska uprava su projekti za granični prelaz Bački Vinogradi - Ašotholom, kao i rekonstrukcija fasade Sinagoge. 

Cilj izložbe je bio da se podigne vidljivost korišćenja fondova i ukaže na realizovane projekte u brojnim oblastima, koji su doprineli razvoju zajednice. Izložba je organizovana u okviru projekta Grada Subotica pod nazivom „Balkan i Evropa zajedno: Put ka proširenju“, koji takođe finansira Evropska unija, preko programa Evropa za građane.

Sada je toku novi sedmogodišnji programski period, IPA  u okviru koga će za projekte institucijama i organizacijama sa teritorije Srbije biti dostupna sredstva u visini od 1, 5 milijardi evra. 

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

2
Simo Odgovori
Da li je greska u tekstu ili sam ja lud? Za 5 godina 5 miliona dinara? Da je evra pa jos nekako. 1.000e mesecno za ceo severnobacki okrug? Pa ova izlozba kosta vise nego sve te "donacije".
Granicni prelaz i Sinagoga od tih para. Da nisu u pitanju EU donacije gde se svaki evro proverava nego da je taj novac iz budzeta za ova dva projekta ne bi bilo dovoljno ni 50 miliona evra. Tako to kod nas ide.
pravda Odgovori
Baba Stanka pravi izložbu o EU projektima u Subotici i okolini. Ta baba je ekspert za prodaju magle, ona pravi projekte u Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH, samo se ne bavi Suboticom, a zove se Centar lokalne demokratije. Uz starohana Boška Kovačevića divan tandem za uzimanje novca od donatora. Pritom baba Stanka i deda Boško nedaju niko sa strane da radi posao u tolerantnoj i kulturnoj Subotici.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.