Komentara: 2
Pregleda: 2581

Izložba realizovanih projekata iz fondova EU

08.05.2015. u 18:19h
Izvor: RTV Yueco
Grad Subotica i Severnobački okrug  spadaju u najuspešnije korisnike fondova EU. U okviru programa prekogranične saradnje, u periodu od 2007. do 2013. godine, na područuju Severnobačkog okruga realizovani su projekti ukupne vrednosti oko 5 miliona evra.  Povodom Dana Evrope, koji se obeležava 9.maja, u Vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba realizovanih projekta.
Izložba realizovanih projekata iz fondova EU

Povodom tradicionalnog obeležavanja Dana Evrope, Centar lokalne demokratije u saradnji sa Gradom Subotica organizovao je izložbu projekata, koje su NVO, javna preduzeća i Grad Subotica realizovali u periodu do 2013. godine, uz finansijsku podršku Evropske unije. U tom perodu, u okviru prekogranične saradnje sa Mađarskom i Hrvatskom realizovani su projekti vrednosti oko 5 miliona evra.

Neki od najzačajnih projekata koji je realizovala gradska uprava su projekti za granični prelaz Bački Vinogradi - Ašotholom, kao i rekonstrukcija fasade Sinagoge. 

Cilj izložbe je bio da se podigne vidljivost korišćenja fondova i ukaže na realizovane projekte u brojnim oblastima, koji su doprineli razvoju zajednice. Izložba je organizovana u okviru projekta Grada Subotica pod nazivom „Balkan i Evropa zajedno: Put ka proširenju“, koji takođe finansira Evropska unija, preko programa Evropa za građane.

Sada je toku novi sedmogodišnji programski period, IPA  u okviru koga će za projekte institucijama i organizacijama sa teritorije Srbije biti dostupna sredstva u visini od 1, 5 milijardi evra. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2581
Povezane teme

IPA prekogranični program

IPA projekat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.