Komentara: 1
Pregleda: 1506
Foto

Izložba radova korisnika Dnevnog boravka Doma „Kolevka“

07.12.2022. u 14:05h
Izvor: Subotica.com
Sa koliko duše i ljubavi korisnici Dnevnog boravka za umereno i teže mentalno nedovoljno razvijena odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka” stvaraju umetnička dela pokazala je izložba „Stvaramo i dajemo velikim srcem”, koja je postavljena u Vestibilu Gradske kuće.
Izložba radova korisnika Dnevnog boravka Doma „Kolevka“

Inicijator ove izložbe je Boris Hrnjak, mladić raskošnog talenta sa Daunovim sindromom. Njemu su se vremenom  pridružili i drugi korisnici, poput Petera Fehera, koji takođe slika, dok ostali svoj talenat izražavaju kreativnim radovima.

- Naš korisnik Boris divno slika i pre 18 godina rodila se ideja da te slike ne budu samo u kući nego da ih ljudi vide. Tada je organizovana prva izložba na kojoj  su bili izloženi i kreativni radovi drugih  korisnika. Pre osam godina svojim slikama pridružio se i Peter. Tako da je ovo prilika da pokažemo ljubav i lepotu koju korisnici imaju u sebi – ističe vaspitač Livija Jenei.

Izložba radova korisnika Dnevnog boravka Doma „Kolevka“Izložba radova korisnika Dnevnog boravka Doma „Kolevka“

Dnevni boravak za odrasla lica trenutno ima 42 korisnika, i svi oni učestvuju u radu kreativnih radionica, na kojima su i nastala izložena dela. Sa njima radi i Danijela Vojnić Zelić, koja se slikarstvom bavi četvrt veka.

- Imala sam priliku da provedem vreme sa  ovim umetniicma i vidim kako stvaraju svoje radove. Bez obzora da li su crno-beli ili u boji svi oni odišu nekom toplinom. Uz slikanje oni se bave i slaganjem puzli, vezom, prave sveće i ručne radove, puni su ljubavi i imaju moju neizmernu podršku  - ističe umetnica.

Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Stvaramo i dajemo velikim srcem" Manifestacija "Stvaramo i dajemo velikim srcem" Manifestacija "Stvaramo i dajemo velikim srcem" Manifestacija "Stvaramo i dajemo velikim srcem" Manifestacija "Stvaramo i dajemo velikim srcem" Manifestacija "Stvaramo i dajemo velikim srcem" Manifestacija "Stvaramo i dajemo velikim srcem" Manifestacija "Stvaramo i dajemo velikim srcem"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1506
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

boris hrnjak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.