Komentara: 0
Pregleda: 2603

Izložba pod nazivom "Procvat gline"

10.06.2014. u 14:43h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Gerontološki klub Bajnat obeležio je godinu dana vrednog i predanog rada članova sa kreativne sekcije gline. Tim povodom je i otvorena izložba pod nazivom Procvat gline koja je prikazala samo deo celokupnog rada.
Izložba pod nazivom "Procvat gline"

Sekcija gline počela je sa radom nakon radionice koju je Gerontološki centar Subotica sproveo u saradnji sa modernom galerijom Likovni susret. Nakon toga, Gerontološki klub Bajnat postao je mesto gde se izrađuju, sada već prelepi, predmeti od gline.

Organizator službe Otvorena zaštita Gerontološkog centra Subotica, Vesna Pajić, zahvalila se bivšoj koleginici, a sada članici Gerontološkog kluba, Jelici Ristić, koja je naučila ove vredne članice kako se rukuje sa glinom. „Želeli smo da radionica gline zaživi u „Bajnatu“, i u tome nam je puno pomogla Jeca, koja je tu za sva pitanja i sve nedoumice oko gline. Drago mi je što je radionica gline baš u ovom klubu jer sad, kada vidim ove radove, znam da nismo pogrešili“- rekla je Pajić i dodala da je zaista neverovatno šta sve od gline može da se napravi.

Izložba pod nazivom "Procvat gline"

Jedna od autorki izložbe, Sofija Gerdijan, napisala je i pesmu posvećenu izložbi, te ju je u njeno ime pročitala domaćica kluba Bajnat, Nevena Miljački. Prijatelji autora izložbe, članovi i članice gerontoloških klubova, uživali su gledajući radove koje mladi umetnici izrađuju. Godinu dana jednonedeljnog rada zaista zaslužuju epitet „mlado“. Sigurno je da će posle prve godišnjice, doći još mnoge koje su pred nama.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2603
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.