• Pregleda: 1454

Izložba "Moji gradovi" u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru danas je otvorena izložba predmeta od gline „Moji gradovi“ autora Puc Atile, dugogodišnjeg korisnika ove socijalne ustanove. Izložbu je otvorio član gradskog veća za kulturu Miloš Nikolić.
Izložba "Moji gradovi" u Gerontološkom centru

Izložba je rezultat rada u okviru radno okupacione terapije Doma za odrasla lica Gerontološkog centra i čine je figure građevina nekoliko svetskih metropola. Rađena je u tehnici gline i paint-a. Atila Puc je dugogodišnji korisnik ove ustanove i ovim se bavi od 2005. godine. Ovo je njegovo prvo izlaganje.

Izložbu je otvorio član gradskog veća za kulturu Miloš Nikolić, koji je istakao da je ovo još jedan dokaz da je za nešto, čime volite da se bavite, nikada nije kasno. Ova izložba predstavlja početak kulturnih događaja u ovoj socijalnoj ustanovi. Tokom marta meseca najviše pažnje biće posvećeno rezultatima radno okupacione terapije i njenim korisnicima, u vidu izložbi i kulturnih manifestacija. U saradnji sa hotelom Galleria i većim galerijskim prostorima u aprilu će biti organizovana velika izložba koje će obuhvatiti i radionice na temu starosti, na kojoj će gostovati saradnici iz Republike srpske.

 

Izvor: RTV City

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.